Advertorial

Απλά ποτά για κρύες βραδιές στο σπίτι με φίλους

Tanqueray No.TEN Gin: The Martinez

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335373-696691.jpg

Οι συγκεντρώσεις στο σπίτι με φίλους περνάνε σε νέο επίπεδο με αυτά τα διασκεδαστικά, εποχιακά και απολαυστικά ποτά που είναι τέλεια για μια χειμωνιάτικη βραδιά στο σπίτι. Από Old-School κλασικά ποτά έως σοφιστικέ αφρώδη κοκτέιλ, όποια και να είναι τα γούστα σας −και όποια συστατικά και αν έχετε εύκαιρα− θα βρείτε ένα ποτό να συνοδεύσει ιδανικά τη βραδιά σας στο σπίτι.

Ο προπομπός του Martini, αυτό το θερμαντικό ποτό είναι ιδανικό για βραδιές δίπλα στο τζάκι ή για να το απολαύσετε μετά το φαγητό.  

·       Προσθέτουμε 50ml Tanqueray No. TEN gin, 25ml γλυκό βερμούτ, 5ml λικέρ Maraschino και δύο σταγόνες orange bitters σε ένα mixing glass 

·       Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε 

·       Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι σε ένα ποτήρι Martini ή coupe 

·       Πιέζουμε ένα κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού (με όσο το δυνατόν λιγότερο από το λευκό μέρος) πάνω από το ποτήρι για να απελευθερωθούν τα έλαια  

·       Γαρνίρουμε με ένα κεράσι Maraschino 

Αν το απλό Martini φαίνεται λίγο ψυχρό για μια χειμωνιάτικη βραδιά, το θερμαντικό Martinez, με την απόχρωση ψημένου πορτοκαλιού και την επίγευση εσπεριδοειδών, είναι μια καλή επιλογή για βραδιές δίπλα στο τζάκι – ή για να το απολαύσετε μετά το φαγητό.  

Το Martinez ίσως παραείναι κλασικό, πολλά μπαρ το έχουν αποσύρει από τους καταλόγους τους και έχει σχεδόν περάσει στην αφάνεια, αλλά, ως ο προπομπός του σύγχρονου Martini, αξίζει λίγη προσοχή.  

Παραδοσιακά φτιάχνεται με το πιο γλυκό gin Old Tom, αλλά οι αρωματικές νότες εσπεριδοειδών του  Tanqueray No. TEN™ δίνουν στο Martinez μια αναζωογονητική πινελιά στην αρχική του συνταγή.  

Τα μόνα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι ένας αποφλοιωτής λαχανικών για τη φλούδα πορτοκαλιού, ένα δοχείο για να το ανακατέψετε κι ένα εργαλείο για το ανακάτεμα (για παράδειγμα μια κανάτα και ένα chopstick θα λειτουργήσουν μια χαρά αν δεν έχετε mixing glass και bar spoon), ένα σουρωτήρι, κι ένα κολωνάτο ποτήρι για το σερβίρισμα. Το ανακάτεμα των συστατικών με πάγο θα δροσίσει και θα αραιώσει το ποτό – για έξτρα παγωμένο σερβίρισμα, μπορείτε να βάλετε τα ποτήρια στην κατάψυξη για μισή ώρα πριν φτιάξετε το cocktail. Τα περισσότερα από τα συστατικά είναι πολύ κλασικά – το βερμούτ, το gin, τα bitters – αλλά το λικέρ Maraschino μπορεί να χρειαστεί λίγο προγραμματισμό για να το προμηθευτείτε (ίσως χρειαστεί να το αγοράσετε online ή να επισκεφτείτε μια ειδική κάβα). Όμως αξίζει τον κόπο, καθώς η γεύση αμυγδάλου που έχει θα προσθέσει βάθος στα ποτά σας και, αν ποτέ θελήσετε να φτιάξετε Manhattan, Aviation ή Hemingway Daiquiri, θα το έχετε ήδη στο ντουλάπι σας.  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 

• 50ml Tanqueray No. TEN™ 

• 25ml γλυκό βερμούτ 

• 5ml λικέρ Maraschino 

• 2 σταγόνες orange bitters 

• 1 πορτοκάλι για το twist 

• 1 κεράσι Maraschino  

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  

1 λεπτό 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ 

1/5 

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ 

22g 

ΜΕΘΟΔΟΣ  

1. Προσθέτουμε το gin Tanqueray No. TEN, το γλυκό βερμούτ και το λικέρ Maraschino σε ένα mixing glass μαζί μετα bitters. 

2. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να παγώσει το μείγμα – δοκιμάζουμε κάθε λίγη ώρα για να σιγουρευτούμε ότι το ποτό δεν έχει αραιωθεί πολύ. 

3. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα ποτήρι Martini ή coupe. 

4. Χρησιμοποιούμε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι από τη φλούδα του πορτοκαλιού (προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερο από το λευκό μέρος), και το πιέζουμε πάνω από το ποτήρι για να απελευθερωθούν τα έλαια.  

5. Γαρνίρουμε με ένα κεράσι Maraschino. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ