Σε Είδα: Η πρώτη φορά που η στήλη μίας εφημερίδας έγινε τηλεοπτική σειρά - Το σίριαλ που βασίστηκε στην ανατρεπτική στήλη της Athens Voice
Βίκυ Παπαδόπουλου
Athens Voice World

Σε Είδα: Για πρώτη φορά μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το πετυχημένο σίριαλ από την ομώνυμη στήλη της Athens Voice
62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε Είδα: Η πρώτη φορά που η στήλη μίας εφημερίδας έγινε τηλεοπτική σειρά - Το σίριαλ που βασίστηκε στην ανατρεπτική στήλη της Athens Voice

Οι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία. Ανταλλάσσουν ματιές. Πολλές φορές θέλουν κάτι να πουν, αλλά ο άλλος έχει ήδη φύγει. Για να μη χάνεστε, φτιάξαμε τη στήλη «Σε Είδα». Πολλοί διαβάζουν τη στήλη για να δουν αν τους είδε κανείς και αναρωτιούνται: «Λες να εννοεί εμένα;»…

Το life style της τηλεοπτικής σειράς «Σε Είδα» από την ομώνυμη στήλη της Athens Voice 

Η ποικιλία των τάσεων, φύλων, φυλών, ενδυματολογικών ή σεξουαλικών προτιμήσεων, είναι ατελείωτη. Μερικά παραδείγματα, βγαλμένα μέσα από τα μηνύματα των αναγνωστών:

«Σε λένε Γιώργο, είσαι κουκλί κι ας είσαι κοντός».

«Quartier. Ήσουν με το αγόρι σου και με φίλη. Σας θέλω και τους τρεις».

«Τέτοια χείλη, Δέσποινα, μόνο ο Νταλί θα μπορούσε να ζωγραφίσει».

«Έχεις απίστευτα μπλε μάτια, σέξι χαμόγελο + κάτι απ’ το Plaisio».

«Θέλω να γίνω υπηρέτης (συνεργάτης) σου, μοναδική μου Athens Voice».

Σε Είδα: Για πρώτη φορά μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά
© Φώτης Πεχλιβανίδης

© Φώτης Πεχλιβανίδης

Σε Είδα: Για πρώτη φορά μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά
Η Δανάη Σκιάδη με τον Άρη Σερβετάλη

Η τηλεοπτική σειρά «Σε Είδα»

«Έβαζες αφίσα για μια έκθεση φωτό, 3 κοπέλες δίπλα σου σε πειράζαμε, δεν μίλαγες…μόνο μας κοίταξες, κόμπλαρα, δεν το παθαίνω αυτό»… Η παραπάνω αληθινή αγγελία  που δημοσιεύτηκε στην ομώνυμη στήλη της Athens Voice αποτέλεσε τη «μαγιά» για το σενάριο του πρώτου επεισοδίου που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2009 στην τηλεόραση του ALPHA με παραγωγό τον Παναγιώτη Παπαχατζή. Για πρώτη φορά στην χώρα μας μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά 20 αυτοτελών εβδομαδιαίων επεισοδίων. Η διάθεση και ο στόχος του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αριστόπουλου ήταν να δώσει «μια διαφορετική οπτική στη σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα, έχοντας ως βασικό στόχο τους νέους». Αφού διάβασε ένα βουνό από στήλες μια πολυμελής συγγραφική ομάδα πέρασε τη κάθε αγγελία από το πρίσμα της μυθοπλασίας και τη μετέτρεψε σε σενάριο.

Είχε δηλώσει στην Athens Voice η τότε βοηθός παραγωγής Μαρία Τσίγκα: «Στην πραγματικότητα η στήλη είναι πολύ ρομαντική, αλλά κρύβει και λίγο φόβο. Κάποιος δεν μπορεί να μιλήσει στο μπαρ και στέλνει ένα μήνυμα. Όλο αυτό όμως έχει τρέλα και προσμονή, μπορεί κάτι να σου συμβεί και να είναι καλό. Ας πούμε μάθαμε γι αυτή την ιστορία με τον τύπο που έπαιρνε την Athens Voice στις δύο τα χαράματα για να πει ότι ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να έβλεπε την αγγελία δημοσιευμένη εκείνη την Πέμπτη. Την ίδια Πέμπτη υπήρχε «Σε είδα» και από το πρόσωπο που έψαχνε απεγνωσμένα. Θα ήταν ωραίο να έρθουν να μας βρουν άνθρωποι που έγιναν ζευγάρια μέσα από τη στήλη».

Σε Είδα: Για πρώτη φορά μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά
Η Δανάη Σκιάδη με τον Άρη Σερβετάλη

Η Δανάη Σκιάδη με τον Άρη Σερβετάλη

Σε Είδα: Για πρώτη φορά μια στήλη εφημερίδας γίνεται τηλεοπτική σειρά

Κάθε επεισόδιο σκηνοθετούσε διαφορετικός δημιουργός (συνήθως μικρομικάδες), έτσι ώστε κάθε επεισόδιο να έχει ξεχωριστό ύφος. Ο σκηνοθέτης του πρώτου επεισοδίου ήταν ο Λευτέρης Χαρίτος. Αντίστοιχη ποικιλία είχαν και οι πρωταγωνιστές της σειράς. Από τις οθόνες μας πέρασαν ηθοποιοί όπως η Δανάη Σκιάδη, ο Χρήστος Λούλης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Βασίλης Μπισμπίκης, η Τζένη Θεωνά, ο Άρης Σερβετάλης, η Ντορέτα Παπαδημητρίου και πολλοί ακόμα, εκείνη την εποχή, νέοι ηθοποιοί.

Η στήλη στη συνέχεια αντιγράφτηκε από πάρα πολλά έντυπα ή ηλεκτρονικά Μέσα, αλλά καμιά δεν είχε τη ζωντάνια και τη πλάκα των πρώτων χρόνων του «Σε Είδα», μιας αθώας εποχής που η φράση social media ήταν σχεδόν άγνωστη και ο κόσμος επικοινωνούσε ακόμα με γραπτά μηνύματα, μέιλ ή γράμματα.

Σε Είδα - Επεισόδιο 1

Σε είδα: Το τραγούδι που έγραψαν οι Locomondo για τη στήλη της Athens Voice

Oι Locomondo τo ελληνικό συγκρότημα (το λες και τρελοκομείο) της reggae, είναι φαν της στήλης «Σε είδα» της Athens Voice από το πρώτο τεύχος. Ποιοι λοιπόν καλύτερα απ’ αυτούς θα μπορούσαν να υπογράψουν το τραγούδι που «ντύνει» τους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς; Eξάλλου ο στιχουργός τους, ο Mάρκος Kούμαρης, ισχυρίζεται ότι τους είχε ήδη γράψει πολύ πριν γίνει ταινία. To 2008 o Μάρκος Κούμαρης και οι Locomondo έγραψαν και μελοποίησαν το τραγούδι των τίτλων για το τηλεοπτικό «Σε είδα», το σίριαλ που βασίστηκε στην ανατρεπτική στήλη της Athens Voice. Διαβάστε όσα μάς είχε πει τότε ο frontman του σχήματος Μάρκος Κούμαρης για το τραγούδι των Locomondo «Σε Είδα».

Locomondo - Σε είδα | Locomondo - Se Eida - Official Audio Release

Σε Είδα - Οι στίχοι του Μάρκου Κούμαρη για το τραγούδι των Locomondo

Σε είδα χθες στο Mοναστηράκι,
Σε είδα σ’ ένα μπαρ στην Mπενάκη,
Σε είδα σ’ ένα λάιβ στο Γκάζι,
τσουγκρίσαμε κι είπες δεν πειράζει
Όπου κι αν πάω
το χαμόγελό σου συναντάω
Σε είδα πάλι στην Kαλλιθέα,
Σε είδα στη μαρίνα στη Zέα,
Σε είδα να γυρνάς στην Kυψέλη
και μετά στα μπριζολάκια του Tέλη
Όπου κι αν πάω...
(ραπ)
Mα όταν σε βλέπω τα χάνω,
δεν ξέρω τι να κάνω,
κάθε σου ματιά θέλω τραγούδι να την κάνω
Mα την ώρα εκείνη το στόμα μου κλείνει,
παθαίνω μπλακάουτ και με πιάνει σκοτοδίνη
Γιατί παντού σε συναντώ στον H
λεκτρικό και στο Mετρό
στον H
ΣAΠ, στον OΣE, στα TEI, στην AΣOEE
Γιατί παντού σε συναντώ στον Hλεκτρικό και στο Mετρό
όπου και να ’μαι και όπου βρεθώ
Στο Περιστέρι, X
αϊδάρι, Aιγάλεω, Πετρούπολη,
Δάφνη, Z
ωγράφου, Mπραχάμι, Hλιούπολη...
(ακολουθούν άλλες 50 περιοχές σε γρήγορο ραπαριστό ρυθμό)
Όπου κι αν πάω...

Δειτε περισσοτερα