- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ψωμολαδέα: Το καλύτερο μέρος στα Κύθηρα για τέλειο φαγητό, ατμόσφαιρα και σέρβις
Ωραίο νησιώτικο εστέτ concept στο αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου
Την «Ψωμολαδέα» στον Αυλέμονα την τρέχει η Ελίνα, αδερφή της Άβας Γαλανοπούλου – και δεν είναι αυτός ο λόγος που γράφω για το μαγαζί αλλά επειδή είναι σπάνιο, ιδιαίτερο και εξαιρετικό μαζί: έχει πολύ νόστιμα πιάτα, φιλικότατο σέρβις, ωραίο νησιώτικο, εστέτ concept και κυρίως…. ιδανική θέση. Κατά μια άποψη, οτιδήποτε στα Κύθηρα έχει ιδανική θέση (=τα Κύθηρα).
Ο Αυλέμονας όμως είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μεσογείου, τουλάχιστον σύμφωνα με τους Τσιριγώτες, κι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με τον κόσμο, που το ζηλεύει ως μέρος και πολύ θα ήθελε να ήταν εκεί.
«Ψωμολαδέα» είναι η τοπική χορταστική σαλάτα των Κυθήρων και μπορείτε να την παραγγείλετε στο εστιατόριο. Αν έχει κόκορα κρασάτο, μην τον χάσετε. Το κοτόπουλο με κουμ-κουάτ είναι σούπερ αν σας αρέσει το γλυκό/αλμυρό ως γεύση, και το ταλαγάνι με πέστο βασιλικού είναι ασυναγώνιστο.
Ο μάγειρας λέγεται Νίκος Συκαράς και κάνει θαύματα με απλά υλικά – έχει πολλά πιάτα vegan και vegetarian, μια και ο Αυλέμονας είναι η πατρίδα του γιόγκι. Δοκιμάστε ένα από τα αρωματικά κρασιά της Μονεμβασιάς, τσίπουρο ή φατουράδα, και παραδοσιακή λεμονόπιτα για καπάκι.
Με τραπεζάκια στον κήπο ή πάνω στη θάλασσα, δεν υπάρχει πιο καλοκαιρινό στέκι από την «Ψωμολαδέα»…
«Ψωμολαδέα», Αυλέμονας, Κύθηρα, 6986520617.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.