Αθλητισμος

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Super Cup της Ευρώπης (εικόνες, video)

Επικρατώντας με 4-2 στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
super-cup234.gif
©EPA/TOMS KALNINS

Με το... αριστερό το επίσημο ντεμπούτο του Χουλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η «Βασίλισσα» ηττήθηκε στον τελικό του Super Cup της Ευρώπης από τη συμπολίτισσα Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ με τον Ντιέγκο Κόστα στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 27ο λεπτό ο Καρίμ Μπενζεμά ισοφάρισε για να έρθει στο 63ο λεπτό ο Σέρχιο Ράμος και να κάνει το 2-1.

kal.gif
©EPA/TOMS KALNINS

Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον Ντιέγκο Κόστα να ισοφαρίζει στο 79ο λεπτό. Το 2-2 ήταν το σκορ στην κανονική διάρκεια.

marcelo.gif
©EPA/TOMS KALNINS

Στην παράταση η Ατλέτικο σημείωσε δύο ακόμη τέρματα και πήρε το παιχνίδι. Στο 98ο λεπτό ο Σαούλ έκανε το 3-2 και στο 102ο ο Κόκε το 4-2.

atle3232.gif
©EPA/TOMS KALNINS

Ο ισπανικός «εμφύλιος» πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν (Εσθονία). Αυτήν ήταν η τρίτη φορά που η Ατλέτικο Μαδρίτης κατακτά το Super Cup της Ευρώπης, ενώ ήταν ο πρώτος τελικός του θεσμού, όπου οι αντίπαλοι προέρχονταν από την ίδια πόλη (Μαδρίτη).

super-2342.gif
©EPA/TOMS KALNINS

Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης (έχοντας ακόμη στις τάξεις της τον Ρονάλντο) κατάκτησε το Champions League, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης το Europa League.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουλέν Λοπετέγκι):  Νάβας, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καζεμίρο (76' Θεμπάγιος), Κρόος (102' Μαγιοράλ), Ίσκο (83' Λούκας Βάσκεθ), Ασένσιο (57' Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμά.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Ερναντέζ, Γοντίν, Σάβιτς, Ροντρίγο (71΄ Βιτόλο), Κόκε, Λεμάρ (90' Τόμας), Σαούλ, Γκριεζμάν (57' Κορέα), Ντιέγκο Κόστα (109΄ Χιμένες).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ