Αθλητισμος

Τέλος εποχής για την Ιταλία

Έμεινε εκτός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1958

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιταλία εκτός Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 1958
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Με τον χειρότερο τρόπο και με δάκρυα στα μάτια αποχώρησε από την εθνική Ιταλίας η παλιά φρουρά. Ο Μπουφόν, ο Κιελίνι, ο Ντε Ρόσι και ο Μπαρτσάλι σταματάνε από τη «Σκουάντρα Ατζούρα», καθώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι Ιταλοί έφεραν 0-0 με τη Σουηδία, κι αφού είχαν χάσει με 1-0 στο πρώτο ματς, αποκλείστηκαν. Σε μία από τις πιο συναρπαστικές λευκές ισοπαλίες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Ιταλία πάλεψε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, έκανε σωρεία ευκαιριών, αλλά δεν είχε την ποιότητα να κάνει την ανατροπή.

Μέτριο το ρόστερ της ειδικά σε μέση και επίθεση, ενώ από τη στιγμή που φεύγουν και οι «παλιοί», η Ιταλία αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό έχει η διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που προσέλαβε τον 69χρονο Τζανπιέρο Βεντούρα για προπονητή, έναν κύριο που στην καριέρα του έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο: Ήταν πριν από 21 χρόνια, όταν με τη Λέτσε πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας στη χώρα του!

Οι επιλογές του ήταν αλλοπρόσαλλες σε πολλά ματς, με αποκορύφωμα το χθεσινό, όταν όλο το γήπεδο –βάσει κοινής λογικής- ζητούσε να μπει αλλαγή ο φορμαρισμένος επιθετικός της Νάπολι, Ινσίνιε. Ο Βεντούρα έδωσε εντολή στον βοηθό να πει στον μέσο Ντε Ρόσι να ετοιμαστεί και ο αρχηγός της Ρόμα, του απάντησε: «Τι είναι αυτά που κάνετε; Ο Ινσίνιε πρέπει να παίξει και όχι εγώ. Πρέπει να σκοράρουμε, δεν το καταλαβαίνετε»; Εν τέλει, ο Ντε Ρόσι δεν αγωνίστηκε, αλλά ούτε και  ο Ινσίνιε…

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους Ιταλούς να κλαίνε στο χορτάρι και τον μεγάλο αρχηγό Τζανλουίτζι Μπουφόν, να προσπαθεί να τους δώσει κουράγιο. Όμως λίγο μετά ούτε ο 39χρονος άντεξε και δάκρυσε την ώρα που μιλούσε στην τηλεόραση.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ