- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Απεβίωσε τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην αθλητής Κυριάκος Διακογιάννης.
Ο Κυριάκος Διακογιάννης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1927 στην Πλάκα της Αθήνας όπου και μεγάλωσε. Νονός του ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη και την Πάτμο. Διακρίθηκε στα νεανικά του χρόνια ως αθλητής και υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος στο πένταθλο το 1947 και στο δέκαθλο το 1948.
Από το 1949 έως το 1951 ο Κυριάκος Διακογιάννης εξορίστηκε στη Μακρόνησο και μετά την απόλυσή του από τη Μακρόνησο, μετανάστευσε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή της Σορβόννης και εξέδωσε την εφημερίδα «Πατρίς», που έγινε σημείο αναφοράς για την εκεί ελληνική ομογένεια.
Η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το μετάλλιο «Τεχνών, Επιστημών και Γραμμάτων» το 1961 και δύο χρόνια αργότερα το μετάλλιο «Κοινωνικής Αγωγής».
Έγινε κυρίως γνωστός στα χρόνια της χούντας, αρχικά ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά αργότερα και μέσα στην Ελλάδα, με το βιβλίο «Στην Κόλαση της ΚΥΠ», όπου εξιστορεί τη δράση της ομάδας των αξιωματικών του Παπαδόπουλου και πώς προσπάθησαν να εκβιάσουν και να στρατολογήσουν τον ίδιο, με σκοπό τη σπίλωση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Με την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Διακογιάννης εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, όπου εξέδωσε το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι». Για 17 χρόνια, από το 1980 ως το 1997, υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυριανή».
Η κηδεία του Κυριάκου Διακογιάννη θα γίνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 14.00 μ.μ. από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου
Παρεμβάσεις συντήρησης με ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι μηνών
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Ένα επικίνδυνο διαδικτυακό «challenge» οδήγησε 9χρονο μαθητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, με τη μητέρα άλλου παιδιού να συλλαμβάνεται
«Ήταν προσβλητικό για εμάς» είπε σε άλλο σημείο
Στόχος διαρρηκτών κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στη Γλυφάδα τα ξημερώματα της Τετάρτης – Άρπαξαν κινητά και smartwatches μεγάλης αξίας
Μεταβατική φάση για τις προγνώσεις των Χριστουγέννων
Ποιες γραμμές κινούνται χωρίς αλλαγές
Άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα
Ξεδιπλώνεται ο πολιτικός χάρτης της Λατινικής Αμερικής, που συνεχώς μεταβάλλεται
Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Την Πέμπτη αποφασίζουν αν θα προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση
Επηρέασε και τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην αντίθετη κατεύθυνση
Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.