- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη για περισσότερες από τρεις ώρες: Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις (video)
Με αφορμή την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών
Έπειτα από περίπου 3 ώρες έλαβαν τέλος τα εκτεταμένα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να προχωρούν λίγο πριν από τη λήξη σε μία ακόμη σύλληψη διαδηλωτή στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πρόκειται για νεαρό άτομο, που συμμετείχε στα επεισόδια, που σημειώνονταν για αρκετές ώρες έξω από τη ΔΕΘ, όπου διεξαγόταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.
Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί δύο ακόμη συλλήψεις και μία προσαγωγή νεαρής.
Όλα ξεκίνησαν από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν δύο διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν την περίφραξη, με σκοπό να κινηθούν προς την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Άνδρες των ΜΑΤ εντόπισαν τα δύο άτομα και τα οδήγησαν εκτός του χώρου της ΔΕΘ.
Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη». Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «αυτοί που είναι έξω και διαμαρτύρονται είναι χρυσαυγίτες».
Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, γρήγορα οι διαδηλωτές διαλύθηκαν κι έμειναν στο σημείο περίπου 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προχώρησαν σε μία τουλάχιστον προσαγωγή. Διαδηλωτές προσπάθησαν να ελευθερώσουν τον προσαχθέντα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Σύμφωνα με το thestival.gr, στις 21.30 τα επεισόδια εκτός από τη νότια πύλη της ΔΕΘ επεκτάθηκαν και στην Εθνικής Αμύνης.
Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θύμιζε για ώρες πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους να έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, τα οποία απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε βίντεο από τα επεισόδια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.