- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αθώος ο αρχιλοχίας που δεν «υπηρετεί» πρόσφυγες λόγω πολιτικής ανυπακοής
«Είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού. Σχέδιο της ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού»
Αθώος κρίθηκε από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο αρχιλοχίας που κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, η αθώωση ενός υπολοχαγού που παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία.
«Αρνήθηκα να υπηρετήσω στο κέντρο φιλοξενίας Δερβενίου για λόγους πολιτικής ανυπακοής στο πολιτικό καθεστώς, γιατί αυτά είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα και σχέδιο από την ΕΕ για αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού», είχε δηλώσει ο αρχιλοχίας κατά την πρώτη παραπομπή του, τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι στρατοδίκες έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό του αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του. Ο ίδιος παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με την ποινή της απόταξης. Η υπόθεσή του αναμένεται να κριθεί πειθαρχικά τις επόμενες μέρες και σε δεύτερο βαθμό.
Την ίδια ώρα, έξω από το στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχιλοχία και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση στις παρακάμψεις γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες
Η Γεωργία Μοσχόβου εξηγεί πως «η επιστροφή μου ήταν μια προσεκτικά σταθμισμένη απόφαση»
Έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση στο πρόσωπό του
Η ανάρτησή της με την τούρτα
Το σημερινό σκίτσο του
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός έως την Πρωτοχρονιά
Ποιοι είναι οι 18 που είπαν «ναι» στον διάλογο
Δείτε αναλυτικά το εορταστικό ωράριο για την τελευταία Κυριακή του χρόνου
Οι ριπές ανέμου θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ
Ουρές χιλιομέτρων και στην επιστροφή για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Κλείνουν ξανά την 1η Ιανουαρίου
Στην μοιραία διαδρομή θα βρισκόταν και ένα πέμπτο άτομο - Αυτός ενημέρωσε τις Αρχές
Τι δηλώνει ο Γιώργος Μπότας
18 μπλόκα λένε «ναι» σε διάλογο με την κυβέρνηση
Επικρατούν δύσκολες συνθήκες στην περιοχή
Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Ιτέα
Συνελήφθη ένας αλλοδαπός διακινητής
Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.