Τουρκία: Εθνικό πένθος για την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο με τους 76 νεκρούς
800 ευρώ κόστιζε η διανυκτέρευση – Θα αποδοθούν ευθύνες, δηλώνει ο Ερντογάν
Φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί
Τους 76 έφτασαν οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου της Τουρκίας, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό.
Στη χώρα έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος, ενώ το ξενοδοχείο φιλοξενούσε 240 πελάτες κι ακόμη δεν έχει γνωστό στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι, ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.
Πρόκειται για ένα ακριβό χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, στο οποίο το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 800 ευρώ η βραδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν λειτούργησαν ο συναγερμός και το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από την κουζίνα του ξενοδοχείου, την ώρα που ετοιμαζόταν το πρωινό.
Η πυροσβεστική έφτασε με καθυστέρηση καθώς απείχε περίπου 40 λεπτά από το ξενοδοχείο. Επιπλέον, η θέση του ξενοδοχείου δεν επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση στους χώρους του για την κατάσβεση της φωτιάς.
Ερντογάν: Θα αποδοθούν ευθύνες
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους. «Το δηλώνω ξεκάθαρα πως όσοι έχουν ευθύνες για την τραγωδία αυτή θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Φυσικά, δεν μπορούμε να περιγράψουμε την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην καρδιά μας. Γνωρίζουμε τον πόνο και τη θλίψη που νιώθουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων. Για να μοιραστούμε κι εμείς τον πόνο τους, κηρύξαμε εθνικό πένθος για μια ημέρα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για το κίνητρο του φρικτού εγκλήματος
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους Αμερικανούς να φύγουν αμέσως από τη Βενεζουέλα
Οι πληροφορίες για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Ο διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil προειδοποίησε ότι η χώρα παραμένει «μη επενδύσιμη»
Φουντώνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Χωρίς ίντερνετ η χώρα - Με συλλήψεις απαντά το καθεστώς - Στους δρόμους ο κόσμος
Το Ινστιτούτο τόνισε ότι η απόφαση απονομής είναι οριστική και μόνιμη
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ κουρδικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
«Οι δρόμοι της Τεχεράνης αντηχούν από τα βήματα Ιρανών που απαιτούν ελευθερία», αναφέρει η πρόεδρος της Κομισιόν
Προειδοποιεί για επέμβαση στη χώρα ο Τραμπ
«Εχθροί του Θεού οι διαδηλωτές», δηλώνει η Τεχεράνη
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα επεισόδια
Για «υβριδική επίθεση», κάνει λόγο η κυβέρνηση - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «μια ζωντανή ταινία τρόμου»
Η ανακοίνωση της τουρκικής εισαγγελίας
«Καμιά επιείκεια ή συμπόνια», ξεκαθάρισε ο Μοχάμαντ Μοβαχέντι Αζάντ
Η Δύση, η θεσμοθετημένη ανελευθερία, ο φόβος και η σιωπή
Τάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών και τους καλεί να βγουν και πάλι στους δρόμους
Όσα έχουν γίνει γνωστά για την καταγγελία
Οι ρίζες της ιδεολογικής τύφλωσης, ο φόβος και η θρησκευτική επιβολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.