Ελλαδα

Αστυνομικοί θα φρουρούν τα σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια

Απόφαση της ΕΛΑΣ μετά το τελευταίο κύμα κλοπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135035-308245.jpg

Υπηρεσιακή διαταγή για τη φύλαξη σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια από υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» δόθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ύστερα από κύμα ληστειών και κλοπών που σήμαναν συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Απέναντι στην πιθανότητα μεγάλες αλυσίδες να εγκαταλείψουν την περιοχή, η Αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη «οικονομικών στόχων» στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Ελεύθερο Τύπο η απόφαση πάρθηκε μετά την επίθεση ενόπλων στις 5 Ιουλίου 2016 (ημέρα Τρίτη) σε σούπερ μάρκετ της οδού Καλλιδρομίου. Δύο άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στις 19.30 το απόγευμα στο κατάστημα, απείλησαν υπαλλήλους με πιστόλια, άδειασαν δύο ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτες.

Παράλληλα την ίδια εβδομάδα έγιναν ακόμα δύο ληστείες στην περιοχή. Άμεσα αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων. Για τη φύλαξη των «οικονομικών στόχων» επιστρατεύτηκαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) που περιπολούν περιμετρικά από σούπερ μάρκετ, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ο» (πρώην Δέλτα) που λειτουργούν ως στατική δύναμη και μία διμοιρία των ΜΑΤ που είναι τοποθετημένη σε κοντινή απόσταση από σούπερ μάρκετ.

Βασικός στόχος είναι η φύλαξη τουλάχιστον τριών καταστημάτων στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου. Σε ένα μάλιστα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Ασφαλείας. Κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι οι δυνάμεις να λειτουργήσουν αποτρεπτικά αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση νέας επίθεσης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ