Κοσμος

Ανείπωτη τραγωδία στην Ιταλία: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 300 (εικόνες, video)

Τουλάχιστον 268 τα θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136231-311488.jpg

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai. Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής τα θύματα έχουν φτάσει τα 267 και οι τραυματίες τους 400.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε, μέσα στα συντρίμμια του οποίου είχαν εγκλωβιστεί 70 τουρίστες και μέλη του προσωπικού.

Επίσης, συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Την ίδια ώρα, οι μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ είναι συνεχείς. Ωστόσο, οι σεισμολόγοι εκφράζουν την ελπίδα ότι ο σεισμός των 6 Ρίχτερ της 24ης Αυγούστου θα είναι ο κύριος και πως η σεισμογενής ένταση αρχίζει κι εκτονώνεται.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 900 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, 57 μεταξύ αυτών καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ