Οι Ιστοριες σας

Podcast: Η τελευταία βόλτα μας για το 2021

Η Αθηνά Klemens κάνει την ανασκόπησή της για τη χρονιά που φεύγει στο podcast «Η τελευταία βόλτα μας για το 2021».

Αθηνά Κλήμη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τελευταίο podcast της χρονιάς και συζητάμε τι είναι για εμένα και για εσάς το 2021.
Ένας αριθμός.
Μια σανίδα σωτηρίας για μερικούς από το περιβόητο, μισητό 2020.
Μια ευκαιρία για ένα restart.
Άλλες 365 για να μας μάθουμε καλύτερα, να μας αγαπήσουμε, να μας βελτιώσουμε, να κάνουμε λάθη και να δώσουμε αγάπη.

Το 2021 με άλλαξε, με έμαθε, με πόνεσε, με έκανε να ρισκάρω, να φοβηθώ, να προβληματιστώ, να ξαναβρεθώ με άτομα που είχα χάσει και τελικά είχα κάνει μεγάλο λάθος.

Να ζήσω καλοκαίρι από τον Μάρτιο, να είμαι μαυρισμένη μέχρι τώρα, να πηγαίνω εκδρομές, να αρχίσω ξανά beach volley, να είμαι συνεχώς σε μια άμμο, να ξαναβρώ το ποδήλατό μου.

Να σπουδάσω ξανά, να με πιέσω, να μείνω άυπνη αλλά παραγωγική. Με έμαθε να λέω όχι, να υποστηρίζω την άποψή μου, να μην φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματά μου για να το παίξω ανεξάρτητη, να φάω τα μούτρα μου και μετά να πω «δεν γ@μιέται».

Να γνωρίσω καλύτερα άτομα που λέγαμε τα τυπικά, να χορέψω ξανά, να αγκαλιαστώ, να πιω gin, να ξεκινήσω podcast, να μιλήσω με άπειρο κόσμο, να πω «πάμε, ρε Αθηνά» και να το πιστεύω. Ξεκίνησα να γράφω βιβλίο και ευχαριστώ πολύ τις @livanis.books και @despoina.petri γι' αυτό.

Να ξαναγίνω μελαχρινή, να κολλήσω covid, να τρομάξω, να νιώσω ευθύνη, να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου.

Ξεκίνησα ξανθιά, κατέληξα μελαχρινή. Ξεκίνησα αβέβαιη, κατέληξα σίγουρη. Μέρες που δεν θα ξεχάσω ποτέ, γιατί όλοι εσείς που μετρήσατε το κεφάλι σας σε αυτό το βίντεο ήσασταν από τις πιο ωραίες χρονιές μου.

Σίγουρα αυτό που κρατάω είναι πως σε λίγες μέρες κλείνω την πόρτα αυτής της χρονιάς ξέροντας τι θέλω να έχω δίπλα μου την επόμενη. Τι θέλω να πετύχω και πρώτη φορά χωρίς φόβο και άγχος για το τι έρχεται.

Thanks 2021 για αυτό το δώρο.

Thanks που με ακούσατε, που μας βάλατε στις τάσεις, που μοιραστήκαμε στιγμές. Που με εμπιστευτήκατε. Που κάναμε παρέα στην καραντίνα.

Το 2021 κλείνει περίεργα για αρκετούς, μιας και η πανδημία καλπάζει, αλλά ας κρατήσουμε τα καλά και ας δημιουργήσουμε ένα όμορφο 2022.


Το τραγούδι που ακούγεται είναι από τους Dimmy and the Bad Heart

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ