EU News

Παρών ο Φερχόφστατ στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

«Η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι σε κίνδυνο και είμαι πραγματικά ανυπόμονος να ακούσω τις προτάσεις των πολιτών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκι Φερχόφστατ
© Carlo BRESSAN

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Ο Γκι Φερχόφστατ βρέθηκε στη Φλωρεντία και έδωσε το δικό του μήνυμα στη συνεδρίαση των πολιτών.

Η δεύτερη Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών συνεδρίασε από τις 10 ως τις 12 Δεκεμβρίου στην Φλωρεντία και συνέχισε τις εργασίες της. Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης περιλαμβάνει την ενεργή συμμετοχή πολιτών από κάθε πλευρά της Ένωσης με στόχο το γεφύρωμα των σχέσεων μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και των θεσμών. Ο Γκι Φερχόφστατ, συμπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης βρέθηκε στην ιταλική πόλη για να δώσει το δικό του μήνυμα σε όσους συμμετείχαν.  

«Βρισκόμαστε εδώ για τον τελευταίο γύρο συνεδριάσεων των πολιτών. Όλες οι προτάσεις των Ομάδων Πολιτών σχετικα με την Δημοκρατία στην Ευρώπη και αναφορικά με τις αξίες και το γράμμα του νόμου στην Ε.Ε. πρόκειται να συζητηθούν. Έχουμε, όπως γνωρίζετε, μεγάλα προβλήματα σχετικά με τις αξίες αυτές σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία. Περιμένουμε τις πορτάσεις τους στην Ολομέλεια τον Ιανουάριο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθούν σε αυτές οι πολιτικοί. Να δούμε αν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τις προτάσεις των πολιτών, όπως θα εκφραστούν μέσω των προτάσεων τους. Είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο και είμαι πραγματικά ανυπόμονος να ακούσω τις προτάσεις των πολιτών» δήλωσε ο φιλελεύθερος πολιτικός.

 

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 πολιτών και παρατηρητών από όλα τα κράτη μέλη, με διαφορετικές ηλικίες και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο για να συζητήσουν και να υιοθετήσουν συστάσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ