Αρχειο

Νέες στατιστικές προβολές για τη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το ΕΚ δημοσίευσε τη δεύτερη συλλογή προβολών για τη σύνθεση της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, συγκεντρώνοντας δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
european-parliament-1265254_1920.jpg

Το ΕΚ δημοσίευσε τη νέα δέσμη προβολών για το πώς θα μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από εθνικές δημοσκοπήσεις που συγκεντρώθηκαν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2019. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από επιλεγμένες, αξιόπιστες δημοσκοπήσεις που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα». Το επόμενο ΕΚ θα έχει λιγότερους ευρωβουλευτές (705) από το απερχόμενο (751).

Δεδομένα ανά χώρα για κατέβασμα και διαμοίραση

Όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα μέσω του δημοσιογραφικού φακέλου σε μορφή Excel, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους καταλόγου για δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλα τα κράτη μέλη. Το αρχείο παρέχει πλήρεις πληροφορίες για τα εθνικά κόμματα, τα ονόματά τους, τους πολιτικούς τους δεσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα αποτελέσματά τους στις τελευταίες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, καθώς και το επίπεδο στήριξης προς αυτά με βάση τις συγκεντρωμένες δημοσκοπήσεις. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις συμπεριλαμβάνουν στα στοιχεία ταυτότητάς τους τον οργανισμό που συνέλλεξε τα δεδομένα, το μέγεθος του δείγματος και τις ημερομηνίες συλλογής.

Το ΕΚ θα εκδίδει ανανεωμένες προβολές κάθε δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος του Απριλίου και σε εβδομαδιαία βάση κατά τη διάρκεια του Μαΐου μέχρι και το βράδυ των εκλογών. Θα δημοσιευτούν επίσης παραστάσεις νίκης στις 26 Μαΐου για όποιες χώρες ακολουθούν αυτή την πρακτική και όπου οι κάλπες έχουν κλείσει, ενώ από τις 18.00 (τοπική ώρα) και κάθε μία ώρα θα γίνονται διαθέσιμα προσωρινά αποτελέσματα από όλα τα κράτη μέλη.

Οι πρώτες άμεσες ευρωπαϊκές εκλογές πραγματοποιήθηκαν πριν 40 χρόνια, στις 12 Ιουνίου 1979. Οι φετινές εκλογές θα είναι οι σημαντικότερες στην ιστορία του ΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική ατμόσφαιρα, τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Βρετανίας και τις μεγάλης κλίμακας πολιτικές και διασυνοριακές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν στις 23 - 26 Μαΐου για να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ