Κοσμος

Νέες απειλές Ερντογάν: «Δεν θα διστάσουμε σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί στο Αιγαίο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί στο Αιγαίο © EPA/VLADIMIR SMIRNOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Ελληνοτουρκικά: Οι δηλώσεις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Υπουργικό Συμβούλιο στην Άγκυρα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέρχεται με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας. ΜΙλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο στην Άγκυρα δήλωσε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο τόσο στο Αιγαίο όσο και την Ανατολική Μεσόγειο για να προασπίσει τα συμφέροντά της.

«Δεν διστάσαμε ποτέ να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και δεν θα διστάσουμε ούτε τώρα. Η Άσκηση Έφεσος 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ως παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τη στρατιωτική διάσταση αυτής της εικόνας» ανέφερε.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας: «Στην περιοχή μας, που πέρασε από ζωτικής σημασίας δοκιμασίες όπως η τρομοκρατία, η μετανάστευση, ο πόλεμος, οι οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, η άσκηση "Έφεσος 2022" ολοκληρώθηκε με επιτυχία με μια δραστηριότητα που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας».

«Δείχνουμε τη διαφορά μας με τη στάση μας επί των αρχών στη διεθνή πλατφόρμα, με την υποστήριξη που παρέχουμε στις φιλικές και αδελφικές χώρες με τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε δομή δεν σέβεται τις ανησυχίες και τους αναπτυξιακούς στόχους της χώρας μας για την ασφάλεια δεν μπορεί να επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τη δύναμη που έχουμε» ανέφερε ακόμη.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Ερντογάν δεν σταματά τις λεκτικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, ζητώντας αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, ισχυριζόμενος ότι δεν γίνονται σεβαστές οι διεθνείς συνθήκες. Στις αρχές Ιουνίου, μάλιστα, είχε τουιτάρει στα ελληνικά, εξαπολύοντας νέες απειλές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ