Κοσμος

Ουκρανία: «Ο Πούτιν πιθανότατα θέλει ένα μεγάλο τμήμα της, αν όχι όλη»

Τι λέει αξιωματούχος του Πενταγώνου για τις βλέψεις του Ρώσου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν
Ουκρανία: «Ο Πούτιν πιθανότατα θέλει ένα μεγάλο τμήμα της, αν όχι όλη» © EPA / Sputnik Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Ο Πούτιν πιθανότατα εξακολουθεί να θέλει ένα μεγάλο τμήμα, αν όχι όλη την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πιθανότατα εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα, αν όχι ολόκληρη την Ουκρανία, αλλά αναγκάστηκε να περιορίσει τους τακτικούς στόχους του στον πόλεμο, δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Καλ.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει σχέδια για ένα σημαντικό τμήμα της Ουκρανίας, αν όχι για ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους», δήλωσε ο Κάλ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

«Μπορεί να έχει κέρδη σε επίπεδο τακτικής, εδώ και εκεί. Οι Ουκρανοί αντέχουν. Δεν νομίζω ότι οι Ρώσοι έχουν την ικανότητα να επιτύχουν αυτούς τους μεγαλεπήβολους στόχους».

Ουκρανία - Ζελένσκι: «Χρειαζόμαστε όπλα μακρού βεληνεκούς»

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν στην διάθεσή τους αρκετά πυρομαχικά και όπλα, αλλά χρειάζονται οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς, δήλωσε σήμερα σε δανούς δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εχουμε αρκετά όπλα. Αυτό που δεν έχουμε αρκετό είναι όπλα του βεληνεκούς που απαιτείται για να μειώσουμε το πλεονέκτημα του οπλισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Berlingske Media της Δανίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ