«Πυρά» του Ζελένσκι στον Μακρόν για το «να μην ταπεινωθεί η Ρωσία»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ουκρανός πρόεδρος βάλει κατά του γάλλου ομολόγου του
Επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία».
Βολές κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times τόνισε χαρακτηριστικά πως «μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης».
Και συνέχισε λέγοντας «πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;». Μάλιστα όπως τόνισε αυτό είναι κάτι που τον εκπλήσσει πάρα πολύ.
Η δήλωση Μακρόν που προκάλεσε την οργή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ειπώθηκε σε συνέντευξη του Γάλλου προέδρου που δημοσιεύτηκε το Σάββατο: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο από την κρίση με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».
Ο Ζελένσκι απάντησε πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν αλλά θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», ενώ εμφανίστηκε έτοιμος για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και πως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία. Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Ο Πούτιν δεν μπορεί να δει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου».
Ακόμη ανέφερε οτι «οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τερματίζεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» όμως η «νίκη πρέπει να επιτυγχάνεται στο πεδίο της μάχης».
«Ανεξαρτησία, κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη του μεγαλύτερου μέρους του λαού μας, σημαίνει ανάκτηση όλων των εδαφών μας, αποκατάσταση όλης της εδαφικής μας ακεραιότητας και την απαράβατη κυριαρχία της Ουκρανίας» ξεκαθάρισε ο Ζελένσκι τονίζοντας πως η Ουκρανία έχει πολλούς νεκρούς για να παραχωρήσει τα εδάφη της στη Ρωσία.
Ζελένσκι: Ο Μακρόν μου πρότεινε να δώσω εδάφη στον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος
Σε συνέντευξη του στην ιταλική τηλεόραση προ μερικών εβδομάδων ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν του έκανε πρόταση για παραχώρηση εδαφών στην Ρωσία, με την οποία το Κίεβο διαφωνεί κάθετα.
«Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου» είπε για να προσθέσει ότι αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ψάξει την προσέγγιση με τον Πούτιν, το οποίο συνέκρινε εκ νέου με τον Χίτλερ, λέγοντας ότι και σε εκείνον επετράπη να σκέφτεται την δημιουργία νέων συνόρων στον κόσμο.
«Η Ρωσία έδειξε στις 24 Φεβρουαρίου ότι δεν ενδιαφέρεται για υποχωρήσεις και ότι θα καταλάβει όποια εδάφη αποφασίσει. Και ο Εμανουέλ δεν χρειάζεται να κάνει καμία διπλωματική δουλειά. Έγινε πρόεδρος, τον στήριξα, αλλά χωρίς άλλα βήματα η ιστορία δεν θα συγχωρήσει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.