Κοσμος

Πρόταση μομφής στον Μπόρις Τζόνσον - Σήμερα η ψηφοφορία

Η αντίδραση της Ντάουνικγκ Στριτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA

Η πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Τζόνσον προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που αναμένεται να διεξαχθεί αργότερα σήμερα θα προσφέρει την ευκαιρία να δοθεί τέλος στις εικασίες μηνών για την ηγεσία του, δήλωσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Σήμερα δίνεται η ευκαιρία να τερματιστούν μήνες εικασιών και να επιτραπεί η κυβέρνηση να τραβήξει μια γραμμή και να προχωρήσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Ο πρωθυπουργός χαιρετίζει την ευκαιρία να στηρίξει την υπόθεσή του στα μέλη του κοινοβουλίου και θα τους υπενθυμίσει ότι, όταν είναι ενωμένοι και επικεντρωμένοι στα ζητήματα που έχουν σημασία για τους ψηφοφόρους, δεν υπάρχει πιο εξαιρετική πολιτική ομάδα», κατέληξε.

Αν ο Μπόρις Τζόνσον χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, θα απομακρυνθεί από πρωθυπουργός και θα υπάρξει μια κούρσα για την ηγεσία για να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Τουλάχιστον 54 μέλη των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο απαιτείτο να ζητήσουν επισήμως από τον Μπρέιντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής 1922 του κόμματος, να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, προκειμένου να μπορέσει να γίνει αυτό.

Οι επιστολές είναι εμπιστευτικές, άρα μόνον ο πρόεδρος της επιτροπής αυτής γνωρίζει πόσοι έχουν όντως αιτηθεί να γίνει αυτό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ