Ουκρανία: Μαίνεται η μάχη για το Σεβεροντονέτσκ
«Συνεχίζονται οι μάχες στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού
Ουκρανία: Η μάχη για το Σεβεροντονέτσκ δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με τα όσα διαμηνύει ο ουκρανικός στρατός.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να διατηρήσει τις θέσεις του κατά τη διάρκεια της νύχτας στην στρατηγικής σημασίας πόλη Σεβεροντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
"Συνεχίζονται οι μάχες στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ", αναφέρει το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε ενημέρωσή του για την κατάσταση στο πεδίο, στην οποία προσθέτει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιάκοπα ουκρανικές θέσεις στην πόλη, όπως επίσης και στα προάστια Μπορίβσκ και Ουστινίβκα, αλλά και στην πόλη Λισιτσάνσκ στην άλλη πλευρά του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς.
Επιπλέον, το γενικό επιτελείο των ουκρανικών δυνάμεων αναφέρεται σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Μίρνα Ντολίνα και σε ανεπιτυχείς προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να εφορμήσουν στους κοντινούς οικισμούς των Μετιολκίν και Μπιλοχόριβκα.
Οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να αποκόψουν το Σεβεροντονέτσκ από τις γραμμές ανεφοδιασμού του που βρίσκονται δυτικότερα, επιτιθέμενες στην περιοχή γύρω από το Μπάκχμουτ, ήταν επίσης ανεπιτυχείς, επισημαίνεται στην αναφορά των ουκρανικών δυνάμεων.
Στην περιοχή γύρω από την Σλοβιάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται ότι σημειώνουν αργά πρόοδο. Προσπάθειες για την πραγματοποίηση επιδρομής στην πόλη έγιναν από την Λιμάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι ρωσικές επιθέσεις από τον βορρά απωθήθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές απώλειες στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.