Κοσμος

Ο μακελάρης της Οκλαχόμα ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό που τον χειρούργησε

Δολοφόνησε τέσσερις ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μακελάρης σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα σκότωσε τον γιατρό που τον χειρούργησε
Ο μακελάρης σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα σκότωσε τον γιατρό που τον χειρούργησε © Pixabay

Ο ένοπλος πίσω από το mass shooting σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα, σκότωσε τον γιατρό που του έκανε τη χειρουργική επέμβαση.

Ο ένοπλος πίσω απο το mass shooting σε ιατρικό κέντρο της Οκλαχόμα είχε σκοπό να σκοτώσει τον γιατρό που τον χειρούργησε πριν από λίγες ημέρες, μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το μακελειό στην πόλη Τάλσα σημειώθηκε την Τετάρτη (1/6). Τέσσερις άνθρωποι στο νοσοκομείο έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ενόπλου. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ο γιατρός που είχε κάνει το χειρουργείο. Ο δράστης αυτοκτόνησε στη συνέχεια.

«Ο Μάικλ Λιούις εισέβαλε στο νοσοκομείο οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τυφέκιο τύπου AR-15, αποφασισμένος να σκοτώσει τον γιατρό και οποιονδήποτε άλλον στεκόταν εμπόδιο στον δρόμο του» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, Ουέντελ Φράνκλιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Tulsa gunman may have been searching for a particular physician

Το χειρουργείο του μακελάρη στην Οκλαχόμα πριν από τη σφαγή στο νοσοκομείο

Ένας εκ των δύο γιατρών που συγκαταλέγονται μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων του μακελειού, ο Πρέστον Φίλιπς, είχε χειρουργήσει τον Μάικλ Λιούις στις 19 Μαΐου. Ο Λιούις πήρε εξιτήριο πέντε ημέρες αργότερα και εν συνεχεία άρχισε να τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στο νοσοκομείο και να εκφράζει δυσφορία για τους πόνους που τον ταλαιπωρούσαν, ζητώντας πρόσθετη θεραπεία.

Την Τρίτη (31/5) ο Μάικλ Λιούις είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά τον γιατρό του. Την επομένη, τηλεφώνησε ξανά για να ζητήσει πρόσθετη θεραπεία και στη συνέχεια πήρε την απόφαση να εισβάλει στο νοσοκομείο και να σκορπίσει τον θάνατο.

Ποιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του μακελάρη στην Οκλαχόμα

Ο Λιούις έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και τραυματίστηκε θανάσιμα, λίγο πριν από την εισβολή των αστυνομικών στον όροφο που βρισκόταν.

Από τα πυρά ενόπλου στην Οκλαχόμα έπεσαν νεκροί:

  • ο γιατρός Πρέστον Φίλιπς,
  • η γιατρός Στέφανι Χούζεν,
  • η γραμματέας Αμάντα Γκριν και
  • ένας ασθενής ονόματι Ουίλιαμ Λαβ.

Οι ΗΠΑ -όπου οι αιματοχυσίες από επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα, αλλά το δικαίωμα οπλοφορίας κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα- δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να περιορίσουν την πρόσβαση που έχουν οι πολίτες στα όπλα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ