Κοσμος

Μπόρις Τζόνσον: Στείλτε πυραύλους στην Ουκρανία για να χτυπήσουν τον «κροκόδειλο» Πούτιν

Ποιο είναι το πυραυλικό σύστημα MRLS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζόνσον καλεί σε αποστολή πυραύλων στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας «κροκόδειλο» τον Πούτιν
Μπόρις Τζονσον © Getty Images/ Ideal Image

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σε περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία καθώς συνεχίζει να μάχεται τις ρωσικές δυνάμεις.

«Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν κροκόδειλο όταν τρώει το αριστερό σου πόδι;» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική διαπραγμάτευσης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ο τύπος είναι απολύτως αναξιόπιστος».

Το MLRS «θα τους επέτρεπε να αμυνθούν ενάντια σε αυτό το πολύ βάναυσο ρωσικό πυροβολικό και εκεί πρέπει να πέσει ο κόσμος», είπε ο Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Ρωσία σημειώνει «αργή αλλά αισθητή» πρόοδο στο Ντονμπάς.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο χρήσης του βρετανικού στρατού για να βοηθήσει τον καθαρισμό ναρκών από τα ουκρανικά λιμάνια, λέγοντας μόνο ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για να βοηθήσει την Ουκρανία σε αυτό.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τα δυτικά κράτη να της προμηθεύσουν το πυραυλικό σύστημα MLRS καθώς αντιμετωπίζει την επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά. Αυτό το αίτημα αντιμετωπίστηκε με κάποια επιφυλακτικότητα σχετικά με το εάν θα έφερνε τα συμμαχικά έθνη πιο κοντά στην άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ενώ το MLRS είναι πιθανό να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό κατά του ρωσικού πυροβολικού, η ανάπτυξή του θα αυξήσει τον κίνδυνο οι πύραυλοι να προσγειωθούν στα σύνορα στη Ρωσία, είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ