Κοσμος

Ανησυχία της Ε.Ε. για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών κοντά στην Αλεξανδρούπολη

Τι ανέφερε ο γ.γ. της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΕ στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις στην Αλεξανδρούπολη (Φωτογραφία αρχείου)
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΕ στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις στην Αλεξανδρούπολη (Φωτογραφία αρχείου) © EPA/TARIK TINAZAY

Επίσημη διαμαρτυρία της Ε.Ε. στην Τουρκία για τις πτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Τι δήλωσε ο γ.γ. της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών μόλις 2,5 μίλια από την πόλη της Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφανο Σανίνο, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ειδικότερα, ο Ιταλός διπλωμάτης έκανε γνωστό πως μετέφερε στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, τον επικεφαλής δηλαδή της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στην ΕΕ, τις σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ για τις πρόσφατες πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας πως ο σεβασμός τους διεθνούς δικαίου και η αποφυγή πράξεων που υπονομεύουν τη συνοχή μεταξύ συμμάχων είναι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία στοιχεία πιο σημαντικά από ποτέ άλλοτε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 τα τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από την Αλεξανδρούπολη.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση μετά την πρόκληση της Άγκυρας, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας που «εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ