Κοσμος

Γάλλος υπουργός: Στόχος του Παρισιού είναι να μην υπάρξει ρωσική νίκη

«Η Ουκρανία είναι Ευρώπη» διαμηνύει ο Γάλλος υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Κίεβο: Οδοφράγματα στην πρωτεύουσα με κάθε διαθέσιμο υλικό και υψωμένες δύο σημαίες της Ουκρανίας
Πόλεμος στην Ουκρανία - Οδοφράγματα στο Κίεβο © EPA / NUNO VEIGA

Γάλλος υπουργός για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Οι δηλώσεις του Κλεμάν Μπον για τον στόχο του Παρισιού και τη ρωσική εισβολή.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμάν Μπον, δήλωσε ότι ο στόχος για τη Γαλλία είναι να μην υπάρξει ρωσική νίκη και να απελευθερωθεί η Ουκρανία. 

Ο Γάλλος υπουργός υποστήριξε ότι «αυτός που επιδιώκει τον πόλεμο, αυτός που είναι πολεμοχαρής είναι ο κ. Πούτιν» και πρόσθεσε: «Παρέχουμε τα μέσα στην Ουκρανία χωρίς να είμαστε εμείς οι ίδιοι σε πόλεμο για να αντισταθούμε, (...) για να απελευθερωθεί από μια επίθεση. Δεν προκάλεσαν εκείνοι τον πόλεμο από τη Ρωσία. Προσπαθούν να απελευθερωθούν από μια χώρα κατοχής ως κυρίαρχο κράτος. Είναι θεμιτό, τους στηρίζουμε. Δεν είναι μόνο ηθικό καθήκον. Εάν δεν το έκανε η Ευρώπη θα ήταν σαν να έλεγε: Εμπρός, η Ρωσία του κ. Πούτιν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αυτό θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλειά μας. Όταν είσαι αδύναμος, δεν δημιουργείς ειρήνη. Η Ουκρανία είναι Ευρώπη», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι κάθε εναλλακτική πρόταση αντί της υποψηφιότητας της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε «συμβιβασμό» με τη Ρωσία απαντώντας στο σχέδιο της «ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας» που πρότεινε ο Γάλλος ομόλογός του, ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει μάταια», είχε πει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ