Κοσμος

Πλήρη έλεγχο του Αζοφστάλ ανακοίνωσε η Μόσχα - Συγκλονιστικό βίντεο πριν την παράδοση

«Φρούριο Μαριούπολης: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: «Έπεσε» το Άζοφσταλ - Παραδόθηκαν και οι τελευταίοι
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας - Εργοστάσιο Αζοφσταλ © ΕPA Pool

Η Ρωσία ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης, τη μεγαλύτερη νίκη της από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είπε πως παραδόθηκαν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν «ταμπουρωθεί» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Αζοφστάλ. 

Oι τελευταίοι μαχητές που παρέμεναν στο Αζοφστάλ είναι στα χέρια των Ρώσων, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες με Ρώσους στρατιώτες να τους ελέγχουν εξονυχιστικά και να τους ζητούν να δείξουν τα τατουάζ τους, ψάχνοντας για σύμβολα ναζισμού.

Την πλήρη εκκένωση του τελευταίου οχυρού των Ουκρανών στη Μαριούπολη φαίνεται να επιβεβαιώνει κι ένας από τους διοικητές του τάγματος του Αζόφ, λίγο πριν επιβιβαστεί σε ρωσικό λεωφορείο.

«Οι επικεφαλής και των 36 μεραρχιών είναι εδώ μαζί μου, δεν υπάρχουν άλλοι πεζοναύτες στο εργοστάσιο» δήλωσε ο διοικητής της 36ης Μεραρχίας, Σεργκέι Βολίνσκι.

Oυκρανία: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ πριν την παράδοση

Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής και παρακμής καταγράφει βίντεο ενός Ουκρανού υπερασπιστή στη χαλυβουργία Αζοφστάλ μία ημέρα πριν την παράδοσή τους στους Ρώσους εισβολείς στη Μαριούπολη.

Η πεντάλεπτη ταινία του Ντμίτρι Κοζάτσκι φέρει τον τίτλο: «Φρούριο Μαριούπολης: Η τελευταία μέρα στο Αζοφστάλ». Ο ίδιος ήταν ένας από τους μαχητές του συντάγματος Αζόφ και ηγήθηκε της υπηρεσίας Τύπου του συντάγματος περνώντας και τις 84 ημέρες στο εργοστάσιο χάλυβα με τους συναδέλφους του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Τelegram από τον σύμβουλο του δημάρχου της Μαριούπολης, Πετρ Αντριουσένκο.

Фортеця Маріуполь. Останній день на Азовсталі

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ