Κοσμος

Ισχυρισμοί Ρωσίας πως παραδόθηκαν 694 Ουκρανοί μαχητές

Eίχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατεστραμμένοι δρόμοι στην Ουκρανία
Κατεστραμμένοι δρόμοι στην Ουκρανία © EPA

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι 694 Ουκρανοί μαχητές από το Αζοφστάλ παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 694 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από τη Δευτέρα, έχουν παραδοθεί συνολικά 959 μαχητές από το Αζοφστάλ, 80 εκ των οποίων ήταν τραυματισμένοι, ανακοίνωσε το υπουργείο σύμφωνα με το RIA.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι μαχητές του Αζοφστάλ παραδόθηκαν και η Μαριούπολη έπεσε

Η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία, στη Μαριούπολη, έλαβε τέλος την Τρίτη, μετά από 83 ημέρες, και πολύ μετά την ισοπέδωση της ίδιας της πόλης, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πόλη – λιμάνι αποτελούσε στόχο των ρωσικών δυνάμεων εισβολής από την πρώτη ημέρα του πολέμου.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η μάχη στη Μαριούπολη έληξε την Τρίτη, πολύ μετά την καταστροφή της ίδιας της πόλης, καθώς οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν καταφύγει στη χαλυβουργία Azovstal απομακρύνθηκαν προς τα ρωσικά εδάφη με λεωφορεία που έφεραν το ρωσικό πολεμικό έμβλημα «Ζ» και οι συνάδελφοί τους που κρατούσαν αντίσταση σε υπόγεια καταφύγια διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τις μάχες στο εργοστάσιο χάλυβα δίνει στη Μόσχα τον πλήρη έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης της νότιας Ουκρανίας, η οποία εκτείνεται από τα ρωσικά σύνορα μέχρι την Κριμαία, τονίζει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

«Όλοι όσοι χρειάζονται ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, σε έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών», διευκρίνισε.

Το υπουργείο δεν έκανε λόγο για ενδεχόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων, αντίθετα με την Ουκρανία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ