- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σανγκάη - Κορωνοϊός: Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων
Μερική επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς
Σανγκάη - Κορωνοϊός: Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα.
Σε σταδιακή άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 θα προχωρήσουν οι αρχές στη Σανγκάη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος της κινεζικής μεγαλούπολης.
Συγκεκριμένα, από αύριο Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν ορισμένες επιχειρήσεις, όπως εμπορικά κέντρα και κομμωτήρια, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Το οικονομικό κέντρο της Κίνας με πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων παρέμεινε σε καθεστώς lockdown για περισσότερες από έξι εβδομάδες, στην προσπάθεια των αρχών να αναχαιτιστεί η επέλαση του κορωνοϊού.
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 1.789 κρούσματα κορονοϊού και τρεις θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος, από όπου άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια η παγκόσμια υγειονομική κρίση, έχει φθάσει τους 5.209 νεκρούς επί συνόλου 221.804 μολύνσεων.
Ωστόσο, ο απολογισμός θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους ειδικούς.
Σανγκάη: Η Κίνα «έκοψε» δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ
Υπενθυμίζεται ότι με μια ανάρτηση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την πολιτική μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετήσει η Κίνα έναντι της covid-19, αφαιρέθηκε από το Weibo, λίγη ώρα αφού δημοσιεύθηκε.
Μια άλλη κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το WeChat, έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία κοινοποίησης αντίστοιχης ανάρτησης του ΟΗΕ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σχολίασε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, αναφερόμενος στην πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας: «Δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του ιού αυτήν τη στιγμή και εκείνη που προβλέπουμε για το μέλλον». Τα σχόλια του Τέντρος αναρτήθηκαν στα κινέζικα από τον ΟΗΕ στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι δηλώσεις του Τέντρος προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών διαδικτύου στην Κίνα, καθώς το παρατεταμένο lockdown στη Σαγκάη και οι αυξανόμενοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στο Πεκίνο εντείνουν την αγανάκτηση των Κινέζων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.