Κοσμος

Παραμένει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Ολάντ παρά την συνεργασία με τον Μελανσόν

«Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φρανσουά Ολάντ
Ο Φρανσουά Ολάντ © EPA

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρά την αντίθεσή του στη συνεργασία με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρά την αντίθεσή του στη συνεργασία με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν και την «Ανυπότακτη Γαλλία». «Είμαι σοσιαλιστής από τα 20 μου, υπήρξα επικεφαλής του κόμματος για δέκα χρόνια, η ζωή μου είναι συνδεδεμένη με τον σοσιαλισμό. Σοσιαλιστής είμαι, σοσιαλιστής θα είμαι μέχρι το τέλος της ύπαρξής μου», είπε ο Ολάντ μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι φθαρμένο, κουρασμένο και κυρίως διχασμένο», είπε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει «να ξαναχτίσουμε αυτή τη μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη που χρειαζόμαστε» και ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα από αυτούς που είναι ακόμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και από αυτούς που είναι έξω, διότι «ο μεγαλύτερος αριθμός σοσιαλιστών σήμερα είναι έξω», όπως είπε.

Ως προς το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ολάντ αρνήθηκε να απαντήσει, αναφερόμενος στην 20η Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Ο Φρανσουά Ολάντ επέκρινε, τέλος, ξανά τη συμμαχία των αριστερών κομμάτων λέγοντας ότι «η ένωση είναι επιθυμητή, όμως για να αποδειχθεί νικηφόρα πρέπει να είναι εκλογικά ισορροπημένη και προγραμματικά αξιόπιστη».

«Αυτή η συμφωνία δεν θα επιτρέψει τη νίκη και θα αποδυναμώσει μόνιμα την αριστερά», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ