Κοσμος

Ε.Ε: Κυρώσεις στην φερόμενη ως ερωμένη του Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα

Πρώην ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κατά 30 χρόνια νεώτερη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα,
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα © EPA/THIBAULT CAMUS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την επιβολή κυρώσεων στην Αλίνα Καμπάεβα, πρώην γυμνάστρια, η οποία φέρεται να συνδέεται στενά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την επιβολή κυρώσεων στην Αλίνα Καμπάεβα, πρώην γυμνάστρια, η οποία προεδρεύει του ομίλου National Media Group και φέρεται να συνδέεται στενά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με έγγραφο που είδαν το Bloomberg και άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο κατάλογος των κυρώσεων πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μπορεί να αλλάξει πριν συμβεί αυτό. Οι πρεσβευτές της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής για να συζητήσουν -και ενδεχομένως να εγκρίνουν- ένα έκτο πακέτο κυρώσεων που περιλαμβάνει επίσης μέτρα για τη σταδιακή διακοπή όλων των εισαγωγών πετρελαίου έως το τέλος του έτους.

«Η National Media Group είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει μερίδια σε όλα σχεδόν τα κύρια ρωσικά μέσα ενημέρωσης που διαδίδουν κυβερνητική προπαγάνδα», υποστηρίζει το έγγραφο της ΕΕ, και εξαιτίας αυτού είναι «υπεύθυνη για την υποστήριξη ενεργειών που υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με την Wall Street Jounral, το όνομά της Αλίνα Καμπαέβα ήταν αρχικά και στη λίστα κυρώσεων του Λευκού Οίκου, «αλλά την τελευταία στιγμή οι αρχές των ΗΠΑ φοβήθηκαν» ότι θα προκαλούσαν «ανεπανόρθωτα τον ηγέτη του το Κρεμλίνου».

Η Καμπάεβα – που ονομάστηκε από σκανδαλοθηρικά μέσα «Πρώτη ερωμένη της Ρωσίας» – έχει προσπαθήσει να διαψεύσει ότι είναι σύντροφος του Ρώσου προέδρου, αλλά δεν σταμάτησαν οι φήμες που τους ήθελαν να είναι αρραβωνιασμένοι, παντρεμένοι και μάλιστα έχουν μια μυστική οικογένεια μαζί.

Ποια είναι η Αλίνα Καμπάεβα

Η Αλίνα Καμπάεβα (Alina Maratovna Kabaeva) είναι Ρωσίδα πολιτικός, υπεύθυνη μέσων ενημέρωσης και πρώην αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής.

Γεννημένη στις 12 Μαΐου 1983 (39 ετών) στο Ουζμπεκιστάν, τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, η Καμπάεβα μεγάλωσε σε μια αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Marat Kabayev ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σε ηλικία τριών ετών, η Καμπάεβα ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της για να ξεκινήσει τη δική της αθλητική καριέρα και έγινε ένα ανερχόμενο αστέρι στη ρυθμική γυμναστική στην εφηβεία της.

Ήταν ένα σπάνιο ταλέντο της ρυθμικής γυμναστικής, που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει. Η «πιο ευλύγιστη γυναίκα της Ρωσίας» ήταν μία ικανή αθλήτρια η οποία συνδύαζε το ταλέντο με το κάλλος. 

Kέρδισε το Χρυσό στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το Χάλκινο το 2000 στο Σίδνεϊ. Η Καμπάεβα συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες αθλήτριες, με 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όταν αποσύρθηκε από τη γυμναστική, η Καμπάεβα ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική. Ήταν μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου μεταξύ 2007 και 2014, εκπροσωπώντας το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο κοινοβούλιο, ψήφισε έναν αριθμό αμφιλεγόμενων νόμων, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων της Ρωσίας που καθιστά αξιόποινο αδίκημα τη διανομή της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Καμπάεβα δέχτηκε μια θέση ως πρόεδρος του National Media Group, του μεγαλύτερου ρωσικού ομίλου ΜΜΕ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ