Ουκρανία: Η Ρωσία έκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης
Εντείνεται η ανησυχία για μια πυρηνική κλιμάκωση
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης έκανε η Ρωσία στο Καλίνινγκραντ.
Η ανησυχία για μια πυρηνική κλιμάκωση από μέρους της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας εντείνεται, καθώς οι Ρώσοι έστειλαν νέο μήνυμα στη Δύση, με την «ηλεκτρονική εκτόξευση» συστημάτων πυρηνικών πυραύλων που δοκιμάζει.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έκαναν άσκηση προσομοίωσης πυραυλικών πλήξεων με πυρηνική ισχύ στο δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, εν μέσω της στρατιωτικής εκστρατείας της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η ανακοίνωση έγινε την 70ή ημέρα της στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία, που μετρά χιλιάδες νεκρούς και περισσότερα από 13 εκατομμύρια εκτοπισμένους στη χειρότερη προσφυγική κρίση που βιώνει η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τα πυρηνικά
Σημειώνεται πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα τακτικά πυρηνικά όπλα της χώρας του. Μάλιστα, στα τέλη Φεβρουαρίου, έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, ενώ έχει απειλήσει, σε περίπτωση άμεσης εμπλοκής της Δύσης στον πόλεμο, με αστραπιαία αντίποινα.
Διεθνείς παρατηρητές αναφέρουν ότι, τα τελευταία 24ωρα, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας επιχειρεί να εξοικειώσει την κοινή γνώμη στην ιδέα της χρήσης πυρηνικών όπλων, ακόμη και κατά δυτικών στόχων.
«Εδώ και δύο εβδομάδες ακούμε από τις τηλεοράσεις μας ότι τα πυρηνικά σιλό θα έπρεπε να ανοίξουν. Και ακούμε επίσης ότι αυτά θα φρικτά όπλα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, αν συνεχιστούν οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία», δήλωσε την Τρίτη, 3 Μαΐου ο -βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης- ρώσος δημοσιογράφος, Ντμίτρι Μουράτοφ.
Ουκρανία - Λαβρόφ: «Ο κίνδυνος για πυρηνικά είναι σοβαρός»
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία θέλει να αποκλείσει την απειλή πυρηνικών συγκρούσεων, παρά τους υψηλούς κινδύνους που υπάρχουν επί του παρόντος και επιθυμεί να περιορίσει όλες τις πιθανότητες «τεχνητής» αύξησης αυτών των κινδύνων.
«Αυτή είναι η βασική θέση μας, στην οποία βασίζουμε τα πάντα. Οι κίνδυνοι τώρα είναι σημαντικοί» είπε προ ημερών ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου.
«Δεν θα ήθελα να αυξήσω τεχνητά αυτούς τους κινδύνους. Πολλοί θα το ήθελαν. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, πραγματικός. Και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.