Κοσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πώς απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας του

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές είχαν πέσει στο Κίεβο την ημέρα της εισβολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © Instagram / zelenskiy_official

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας περιγράφει πώς απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδρασαν οι φρουροί του Προεδρικού Μεγάρου

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Times και μίλησε για τις πρώτες στιγμές από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και το πώς προστατεύτηκε από την απόπειρα δολοφονίας ή σύλληψής του

Από τις πιο ζωντανές του αναμνήσεις ήταν, πριν από την ανατολή του ήλιου στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η σύζυγός του Ολένα Ζελένσκα πήγαν να πουν στα παιδιά τους ότι είχε αρχίσει ο βομβαρδισμός και να τα προετοιμάσουν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Η κόρη τους είναι 17 ετών και ο γιος τους 9 ετών.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πώς οι φρουροί του Προεδρικού Μεγάρου έσωσαν τον πρόεδρο

«Σύντομα έγινε σαφές ότι τα προεδρικά γραφεία δεν ήταν το ασφαλέστερο μέρος για να βρίσκεται κανείς. Ο στρατός ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι ρωσικές ομάδες κρούσης είχαν πέσει με αλεξίπτωτο στο Κίεβο για να σκοτώσουν ή να συλλάβουν αυτόν και την οικογένειά του», αναφέρει ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη στον Ουκρανό πρόεδρο. Πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το προεδρικό γραφείο. Οι φρουροί μέσα στο γραφείο έσβησαν τα φώτα και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολυβόλα για τον κ. Ζελένσκι και καμιά δεκαριά από τους βοηθούς του. «Τελικά κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους Ρώσους και να προστατεύσουν τον πρόεδρο και την οικογένειά του, δείχνοντας απαράμιλλο θάρρος», διηγείται ο κ. Ζελένσκι.

«Πριν από εκείνη τη νύχτα, είχαμε δει τέτοια πράγματα μόνο στις ταινίες», λέει ο Άντρι Γερμάκ, προσωπάρχης του προέδρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Times, οι νύχτες είναι πιο δύσκολες, με τον πρόεδρο να ξαπλώνει ενώ οι σειρήνες από την αεροπορική επιδρομή ηχούν στα αυτιά του και το τηλέφωνο βουίζει δίπλα του. «Η οθόνη του κάνει το πρόσωπό του να μοιάζει με φάντασμα στο σκοτάδι, τα μάτια του σαρώνουν μηνύματα που δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποια είναι από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αρκετά από τους συμβούλους του, λίγα από τα στρατεύματά του, που περικυκλώθηκαν στα καταφύγιά τους και του ζητούν ξανά και ξανά περισσότερα όπλα για να σπάσουν τη ρωσική πολιορκία».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ