Κοσμος

Επιτάφιος στην Κρήτη με τα 3 παιδιά στην Πάτρα και τον μικρό Αϊλάν (βίντεο)

Το μήνυμα του ηγούμενου στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Επιτάφιος με την εικόνα για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα στο μωσαϊκό του
Ο Επιτάφιος με την εικόνα για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα στο μωσαϊκό του © π.Παντελεήμων Μούγκουρος/Facebook

Σε Επιτάφιο στην Κρήτη τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα και ο μικρός Αϊλάν στη Λέσβο. Η ανακοίνωση από το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε Ηρακλείου.

Ξεχωρίζει ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος στο μωσαϊκό του έχει μεταξύ άλλων φωτογραφίες παιδιών που έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και τα τρία παιδιά στην Πάτρα, καθώς και ο μικρός Αϊλάν στη Λέσβο.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ο Επιτάφιος στην Κρήτη περιλαμβάνει εικόνες από εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και οι βομβαρδισμοί αμάχων στην Ουκρανία. Σε εμφανές σημείο του Επιταφίου είναι γραμμένη η φράση «Θα τα πω όλα στον Θεό».

Αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα «αποτυπώνονται στον φετινό στολισμό του κουβουκλίου του επιταφίου της Μονής μας όπως είναι επεκτατικοί πόλεμοι, σκλαβοπάζαρα, εκτοπίσεις πληθυσμών, γενοκτονίες, κακοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις γυναικών και αθώων παιδιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Για να προετοιμαστεί ο Επιτάφιος στην Κρήτη χρειάστηκαν προετοιμασίες για πάνω από έναν μήνα. Μεταξύ άλλων χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί. Η εικόνα με τα τρία παιδία στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους και η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν Κούρντι.

Επιτάφιος στην Κρήτη με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Η ανακοίνωση 

Στο Facebook υπάρχει ανακοίνωση για τον φετινό Επιτάφιο στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου μεταξύ άλλων στο μωσαϊκό του υπάρχει η εικόνα από τα τρία παιδιά στην Πάτρα. Αναλυτικά:

«Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό. Μεγάλη Παρασκευή και φέτος και μάλιστα 1989 χρόνια από τότε που συντελέστηκε το αποτρόπαιο έγκλημα του πρωτότοκου Ισραήλ ως λαου - Υιού του Θεού.

» Παρόλα αυτά τι κι αν περνούν οι χιλιετηρίδες η ανθρωπότητα Χριστιανική και μη συνεχίζει να διαπράττει ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα κατά του Θεού και του αγαπημένου του πλάσματος του ανθρώπου.

» Δεν αρνήθηκε και δεν εγκατέλειψε τον Θεό μόνο ο Ισραήλ αλλά διαχρονικά ο κάθε άνθρωπος με τις πράξεις του συνεχίζει να εγκαταλείπει και να αρνείται τον πραγματικό Θεό της Αγάπης και του ελέους. Ο άνθρωπος αφού αρνείται τον αληθινό Θεό τον κενώσαντα εαυτόν και μορφή δούλου λαβόντα δια τη του κόσμου σωτηρία, φτιάχνει άλλους ψεύτικους και εφήμερους θεούς τους οποίους προσκυνά και λατρεύει όπως είναι το κέρδος, το συμφέρον, τα υλικά αγαθά, η ικανοποίηση του εγώ μέσω χαμερπών παθών και επιθυμιών, σαρκικών και ιδιοτελών δείχνοντας αναίσχυντα την εγωπαθή και εγωκεντρική εικόνα του τόσο διαφορετική αλήθεια από αυτή που έδειξε ο Θεός μας Ιησούς Χριστός. Στην ουσία ο Ιησούς ζητάει από εμάς να αλλάξουμε τα έργα της αρνήσεως και του εγώ μας.

Τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα σε Επιτάφιο στο Ηράκλειο Κρήτης
Τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα σε Επιτάφιο στο Ηράκλειο Κρήτης © π.Παντελεήμων Μούγκουρος/Facebook

» Αυτά τα έργα αποτυπώνονται στον φετινό στολισμό του κουβουκλίου του επιταφίου της Μονής μας όπως είναι επεκτατικοί πόλεμοι, σκλαβοπάζαρα, εκτοπίσεις πληθυσμών, γενοκτονίες, κακοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις γυναικών και αθώων παιδιών.

» Εώς πότε ανέξομαι υμάς γενεά άπιστος και διεφθαρμένη, μας λέγει ο Κύριος. Αναρωτηθήκαμε αν αυτό το ερώτημα απευθύνεται και σε εμάς για τυχόν έμμεση ή άμεση συμμετοχή μας ή ακόμη και ανοχή μας στα παραπάνω εγκλήματα.

Η έγκυος στη Μαριούπολη σε Επιτάφιο της Κρήτης
Η έγκυος στη Μαριούπολη σε Επιτάφιο της Κρήτης © π.Παντελεήμων Μούγκουρος/Facebook

» Ο Χριστός από το ύψος του Σταυρού του αλλά και ως άπνους νεκρός στον επιτάφιο αναμένει ακόμα σήμερα όχι απλά να τον προσκυνήσουμε ευσεβιστικά και εθιμοτυπικά αλλά να κοιτάξουμε με ορθάνοιχτα μάτια την Εικόνα του ως σταυρωμένης Αγάπης, Θυσίας και απείρου ελέους παίρνοντας επιτέλους την απόφαση να αναθεωρήσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί τον τρόπο της ζωής μας, αποθετώντας τον τρόπο του Χριστού που είναι ΑΓΑΠΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να γίνουμε σαν τα χιλιάδες θύματα αθώα παιδιά στις καρδιές μας γιατί τότε μόνο θα έχουμε θέση μαζί του. Καλή Ανάσταση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ