- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας: Στην Κωνσταντινούπολη ο Αμπράμοβιτς
Συνομίλησε με Ερντογάν και Τσαβούσογλου
Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Στην Κωνσταντινούπολη ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να υποδέχεται τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών δηλώνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν «νόμιμες ανησυχίες».
Απευθυνόμενος στους διαπραγματευτές, πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι έχει έρθει η ώρα για συγκεκριμένα αποτελέσματα και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
«Εναπόκειται και στις δύο πλευρές να βάλουν τέλος σε αυτή την τραγωδία. Η επίτευξη εκεχειρίας και ειρήνης το συντομότερο δυνατό είναι προς το συμφέρον όλων. Πιστεύουμε ότι πλέον έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο κατά την οποία χρειάζονται συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες», τόνισε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι «η παράταση της σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», την ώρα που δέκα εκατομμύρια άμαχοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην Ουκρανία.
«Η διαπραγματευτική διαδικασία, που διεξάγεται υπό τις εντολές των ηγετών σας, έχει δημιουργήσει ελπίδες για ειρήνη», πρόσθεσε. «Όλος ο κόσμος περιμένει καλά νέα από εσάς», κατέληξε.
#CANLI : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan), Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısı öncesinde konuşma yapıyor #RecepTayyipErdoğan #Rusya #Ukrayna Facebook'tan izlemek için 👉 https://t.co/dWxRXYaoHd https://t.co/kHGfVHGKYw
— Ankara Masası (@AnkaraMasasi) March 29, 2022
Από την πλευρά του Ουκρανός δημοσιογράφος σχολίασε ότι «ήταν μια ψυχρή υποδοχή, δεν έγινε χειραψία», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό το είδε ο ίδιος ή αν ενημερώθηκε σχετικά από αξιωματούχους.
Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter ότι οι αντιπροσωπείες συζητούν «τους βασικούς όρους της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Οι αντιπροσωπίες εργάζονται παράλληλα πάνω σε όλο το φάσμα των σημείων τριβής».
Η ουκρανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες μεταξύ των επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις μεταξύ του συνόλου των αντιπροσωπειών.
Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Στην Κωνσταντινούπολη ο Αμπράμοβιτς
Παρών στις συνομιλίες είναι και ο Ρώσος ολιγάρχης, Ρομάν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τη συνάντηση στο Ντολμά Μπαχτσέ.
Μάλιστα, ο Ρώσος ολιγάρχης συζήτησε, πριν την έναρξη του νέου γύρου των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Roman Abramovich spotted inside #Istanbul talks. Not at the main table. Next to Ibrahim Kalin , Erdogan’s spokesman pic.twitter.com/0vAGZiCgoX
— Tom Bateman (@tombateman) March 29, 2022
Αυτές οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας -- οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες-- αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα αποφέρουν αποτελέσματα.
Στις 10 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια η πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την έναρξη του πολέμου.
Πόλεμος-Ουκρανία: Ξανάρχισε σήμερα η απομάκρυνση αμάχων (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπό τον Μοσαντέκ στον Αγιατολάχ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο κοντά στον Λίβανο
Αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες
Οι αντιδράσεις, οι απειλές και η συγγνώμη
Η συγκέντρωση της ιρανικής ηγεσίας έπεισε ΗΠΑ και Ισραήλ να προχωρήσουν σε άμεση στρατιωτική δράση
Ταξιδιωτική οδηγία από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο - Απομακρύνει προσωπικό
Καταπλέουν γερμανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνοδεύσει πετρελαιοφόρα μέσω της κρίσιμης ναυτιλιακής οδού
Η αμφιλεγόμενη διαδοχή και οι πιθανές εσωτερικές αντιδράσεις
Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής διέκοψαν ζωντανή μετάδοση του CNN στο Τελ Αβίβ
Τον πυροβόλησε 14 φορές
Διευρύνεται η πολεμική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.