Κοσμος

Απόσυρση μεμονωμένων ρωσικών στρατευμάτων βλέπει το Κίεβο

Οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν πάντως τον αποκλεισμό του Χάρκοβο και του Σούμι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόσυρση μεμονωμένων ρωσικών στρατευμάτων βλέπει το Κίεβο
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι ορισμένα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη βορειοανατολική Ουκρανία αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, παρατηρείται «η απόσυρση ορισμένων ρωσικών μονάδων πίσω στα ρωσικά σύνορα μετά την απώλεια του μισού και πλέον δυναμικού τους».

Οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν πάντως τον αποκλεισμό του Χάρκοβο και του Σούμι. Στο Ιζιούμ,στην περιοχή του Χάρκοβο, τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται επίσης  για νέα επίθεση.

Η Μόσχα καταφέρνει εν μέρει να διατηρήσει τη χερσαία σύνδεση μεταξύ της ρωσικής μεθοριακής περιφέρειας του Ροστόφ  με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ουκρανίας, ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας επίθεση και στην περιοχή του Ντνεπροπετρόφσκ.

Η Ρωσία πραγματοποίησε δύο επιθέσεις με ρουκέτες σε στρατιωτική μονάδα στα περίχωρα της πόλης Ντνίπρο, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, στο Facebook.Οι πληροφορίες δεν είναι επαληθεύσιμες από ανεξάρτητες πηγές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ