- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπάιντεν και Ε.Ε. εξετάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Τι αναφέρει η πλευρά των Αμερικανών
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ε.Ε. Τι προανήγγειλε η πλευρά των Αμερικανών.
Ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στις Βρυξέλλες, όπως προανήγγειλε σήμερα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν.
Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η σύμμαχοι τους έχουν τονίσει πως με τα μέτρα αυτά επιδιώκουν να εξαναγκάσουν τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται επίσης να ανακοινώσει δράσεις για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας.
Αντίθετος ο Όλαφ Σολτς σε ενδεχόμενο ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς επανέλαβε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο εμπάργκο στην προμήθεια ενέργειας από τη Ρωσία, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις πρέπει μεν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο, αλλά ταυτόχρονα να είναι και διαχειρίσιμες για την οικονομία των χωρών που τις επιβάλλουν.
«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.
«Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, των οποίων η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κανείς δεν πρέπει να υποστεί μόνος τις επιπτώσεις υπό αυτή την έννοια», πρόσθεσε ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια το συντομότερο δυνατό. Εκτίμησε μάλιστα ότι εάν επιτευχθεί ο στόχος για περισσότερες χώρες προέλευσης ενέργειας, το αποτέλεσμα θα ισοδυναμούσε με ενεργειακό εμπάργκο κατά της Μόσχας.
Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Ρωσίας για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της G20 (από την G8 αποκλείστηκε το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας), ενώ ανάλογο ερώτημα διατύπωσε και για τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
«Αυτό όμως θα πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των μελών», διευκρίνισε. «Είναι ωστόσο προφανές ότι αυτή τη στιγμή είμαστε απασχολημένοι με το πώς οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορέσουν να έχουν περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που είχαν μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Σολτς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.