Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το συγκλονιστικό βίντεο Ζελένσκι

«Αυτό ήταν το σπίτι μου, αυτός ήταν ο φίλος μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστης απομακρύνει σκύλο από βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία
Διασώστης απομακρύνει σκύλο από βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία © Володимир Зеленський/Facebook

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δείχνει τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία με ένα συγκλονιστικό βίντεο. Στο έλεος της ρωσικής εισβολής οι άμαχοι.

Νέο βίντεο για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσίευσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα social media την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Ο Ουκρανός πρόεδρος δείχνει τη φρίκη του πολέμου. Ισοπεδωμένα σπίτια, τραυματισμένοι άμαχοι. Η Ρωσία δεν σταματά να βομβαρδίζει τις πόλεις στην Ουκρανία.

«Αυτό ήταν το σπίτι μου, αυτός ήταν ο φίλος μου, αυτός ήταν ο σκύλος μου, αυτό ήταν το γραφείο μου και αυτός ήταν ο πατέρας μου… Και αυτή ήταν η κόρη μου » ακούγεται να λέει ο Ζελένσκι στα αγγλικά.

Στο τέλος του βίντεο ο Ζελένσκι στέλνει μήνυμα ενότητας και ελπίδας για την επόμενη ημέρα μετά τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο: «Θα νικήσουμε. Θα υπάρξουν νέες πόλεις. Θα υπάρξουν νέα όνειρα. Θα γράψουμε νέα ιστορία. Θα υπάρξει, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και αυτοί που χάθηκαν, δεν θα ξεχαστούν. Και θα τραγουδήσουμε ξανά και θα γιορτάσουμε ξανά» αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος μαίνεται για 26η ημέρα, με την Ουκρανία να απορρίπτει το τελεσίγραφο της Ρωσίας για την παράδοση της Μαριούπολης. Προχωρώντας εδώ και αρκετές ημέρες σε έναν «πόλεμο φθοράς», ο ρωσικός στρατός σφίγγει τον κλοιό σε πολιορκημένες πόλεις, μπλοκάροντας τους ανθρωπιστικούς δρόμους και βομβαρδίζοντας αμάχους.

 

 

Ουκρανία: 10 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας του καταστροφικού πολέμου που διεξάγεται από την Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο καταστροφικός που 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, είτε έχουν μετακινηθεί εντός της Ουκρανίας, είτε διέφυγαν στο εξωτερικό» έγραψε στο Twitter ο Φιλίππο Γκράντι.

Ουκρανία - ΟΗΕ: Τουλάχιστον 902 άμαχοι νεκροί

Παράλληλα, τουλάχιστον 902 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.459 τραυματίσθηκαν την Ουκρανία μέχρι τα μεσάνυκτα της 19ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι περισσότερες απώλειες οφείλονται στους βομβαρδισμούς από το βαρύ πυροβολικό ή τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, τους πυραύλους και τις αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία.

Η Υπατη Αρμοστεία διευκρινίζει ότι θεωρείται ότι ο απολογισμός είναι σημαντικά βαρύτερος από την στιγμή που η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η οποία διαθέτει μεγάλη ομάδα εποπτείας στην Ουκρανία, δεν έχει κατορθώσει να λάβει ή να επαληθεύσει πληροφορίες για απώλειες από πολλές σφοδρά πληγείσες ουκρανικές πόλεις, όπως είναι η Μαριούπολη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ