Κοσμος

Ουκρανία: Γονατιστοί πολίτες υποδέχονται νεκρό στρατιώτη (βίντεο)

Την ίδια ώρα οργή επικρατεί στη Ρωσία από μητέρες των στρατιωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1101149.jpg
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες υποδέχονται γονατιστοί νεκρό στρατιώτη που σκοτώθηκε στις μάχες εναντίον των Ρώσων.

Τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να τιμήσουν έναν στρατιώτη που έπεσε νεκρός στις μάχες με τα ρωσικά στρατεύματα επέλεξαν Ουκρανοί πολίτες. Όπως φαίνεται σε βίντεο, που αναρτήθηκε στο twitter από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Στάνισλαβ Ασέεφ, οι πολίτες κάθονται γονατιστοί στις άκρες του δρόμου την ώρα που η σορός του στρατιώτη περνάει με όχημα ανάμεσά τους. 

Το όχημα έχει αναμμένους φάρους, ενώ πολίτες διακρίνονται να κρατούν κεριά και να κάνουν τον σταυρό τους, καθώς συνοδεύουν τον στρατιώτη στην τελευταία του κατοικία. Παράλληλα μια στρατιωτική μπάντα χάλκινων πνευστών, με τα μέλη του στολισμένα με ρούχα παραλλαγής, έπαιζε εμβατήρια καθώς συνόδευε τον στρατιώτη.  

Σύμφωνα με το σχόλιο του Ασέεφ η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως ένα μήνυμα στον Βλάντιμιρ Πούτιν για το τι θα αντιμετωπίσει στην Ουκρανία. 

 

 

Οργή στη Ρωσία για τους νεκρούς στρατιώτες από τις μητέρες τους

Σύμφωνα με την telegraph, οργισμένες ρωσίδες μητέρες ξέσπασαν εναντίον του κυβερνήτη του Κουζμπάς, Σεργκέι Τσιλέφ, ο οποίος σε μία συνάντηση μαζί τους, παραδέχτηκε ότι κάποιοι από στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν και πήγαν στον πόλεμο απροετοίμαστοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα σιωπής, οι γυναίκες άρχισαν να του φωνάζουν: «Χρησιμοποιήθηκαν;! Χρησιμοποίησατε τα παιδιά μας;!». «Μας έχετε εξαπατήσει», συνεχίζουν οργισμένες κατηγορώντας ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι έστειλε τα παιδιά τους στην πρώτη γραμμή, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν.

Μία από αυτές μάλιστα, ρωτάει τον κυβερνήτη: «Παρεμπιπτόντως, πού είναι ο δικός σας γιος;» Ο Τσιλέφ φανερά αμήχανος προσπάθησε να καλύψει τα όσα είπε, λέγοντας «δεν μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα ή να επικρίνετε μια συνεχιζόμενη «στρατιωτική επιχείρηση»», αλλά οι μητέρες συνέχιζαν να φωνάζουν, λέγοντας του ότι «χρησιμοποιείτε τους γιους μας ως τροφή για κανόνια».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ