Κοσμος

Κυρώσεις από τη Ρωσία σε Τζο Μπάιντεν και Άντονι Μπλίνκεν

Τι ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν και στο βάθος ο Άντονι Μπλίνκεν
Ο Τζο Μπάιντεν και στο βάθος ο Άντονι Μπλίνκεν © EPA/Jim Lo Scalzo

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Άντονι Μπλίνκεν, τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Λουκασένκο στη Λευκορωσία και Ρώσων ιδιωτών

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και της συζύγου του, καθώς και Ρώσων ιδιωτών και οντοτήτων, για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αυτές οι κυρώσεις στοχεύουν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, «αρχηγό μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης στη Λευκορωσία, του οποίου το δίκτυο ευνοιοκρατίας ωφελεί το περιβάλλον και το καθεστώς του», καθώς και τη σύζυγό του, διευκρινίζει το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, στοχοποιούνται μεμονωμένα τέσσερις Ρώσοι και μια οργάνωση από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ