Κοσμος

«Ρώσοι βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία για να μπει στη μάχη»

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας προειδοποιεί για προβοκάτσια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταγγελίες Ουκρανών - Ρώσοι βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία για να «σύρουν» το Μινσκ στον πόλεμο
Πόλεμος στην Ουκρανία © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Καταγγελίες Ουκρανών ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν οικισμό στη Λευκορωσία για να εμπλέξουν το Μινσκ στον πόλεμο.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα, 11 Μαρτίου, ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν τη Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία τόνισε ότι στις 14:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάσας) η κρατική συνοριακή υπηρεσία έλαβε πληροφορίες ότι ρωσικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από αεροδρόμιο στη Λευκορωσία, πέρασαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι .

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι δύο άλλοι οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν επίσης στόχοι στην ίδια επιχείρηση.

«Δηλώνουμε επίσημα: ο ουκρανικός στρατός δεν σχεδίασε και δεν σχεδιάζει να λάβει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ασφαλείας.

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: «Η προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων καθυστερεί»

Η προώθηση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολέκσιι Αρεστόβιτς.

«Ο εχθρός μας έχει ακινητοποιηθεί πρακτικά σε κάθε κατεύθυνση από αεροπορικές επιδρομές, πυρά ρουκετών και χερσαίες επιθέσεις», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι «ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν προβεί σε αντεπιθέσεις κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο και Χάρκιβ.

Ο Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτικο-πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει υπό την ηγεσία του κράτους, των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων δυνάμεων στον τομέα της Άμυνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ