Κοσμος

Καταχειροκροτήθηκε ο Ζελένσκι από το βρετανικό κοινοβούλιο

Βρετανοί βουλευτές χειροκρότησαν όρθιοι τον πρόεδρο της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παρέμβαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο
Η παρέμβαση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο © Youtube

Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στην παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Βρετανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε μία συγκινητική ομιλία - παρέμβαση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μάχη που δίνουν έναντι των δυνάμεων της Ρωσίας πολίτες και στρατός, προκειμένου να προστατεύσουν τη χώρα τους. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους. Σας απευθύνομαι ως πολίτης, ως πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας, με όνειρο», είπε και συνέκρινε τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με τη βρετανική πολεμική προσπάθεια εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί ήθελαν να την πάρουν». 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ο λαός του έχει επιδείξει μια ηρωική προσπάθεια κατά των ρωσικών δυνάμεων. «Οι βομβαρδισμοί δεν μας έσπασαν. Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών», ανέφερε.

In full: Ukraine's Volodymyr Zelensky addresses House of Commons

 

 

H Βρετανία δίνει τέλος στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κουάσι Κουάρτενγκ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, κατά την παρέμβασή του στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι οι κυρώσεις είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν είναι αρκετές και ότι πρέπει να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ