- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταχειροκροτήθηκε ο Ζελένσκι από το βρετανικό κοινοβούλιο
Βρετανοί βουλευτές χειροκρότησαν όρθιοι τον πρόεδρο της Ουκρανίας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στην παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Βρετανίας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε μία συγκινητική ομιλία - παρέμβαση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μάχη που δίνουν έναντι των δυνάμεων της Ρωσίας πολίτες και στρατός, προκειμένου να προστατεύσουν τη χώρα τους.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «οι Ουκρανοί δεν θέλουν να χάσουν τη χώρα τους. Σας απευθύνομαι ως πολίτης, ως πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας, με όνειρο», είπε και συνέκρινε τον αγώνα της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας με τη βρετανική πολεμική προσπάθεια εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί ήθελαν να την πάρουν».
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ο λαός του έχει επιδείξει μια ηρωική προσπάθεια κατά των ρωσικών δυνάμεων. «Οι βομβαρδισμοί δεν μας έσπασαν. Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος. Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών», ανέφερε.
H Βρετανία δίνει τέλος στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου
Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.
Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κουάσι Κουάρτενγκ.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, κατά την παρέμβασή του στο βρετανικό κοινοβούλιο ότι οι κυρώσεις είναι ευπρόσδεκτες, αλλά δεν είναι αρκετές και ότι πρέπει να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.