- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 20.000 ξένοι μαχητές θέλουν να πολεμήσουν τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.
Σχεδόν 20.000 ξένοι μαχητές δήλωσαν εθελοντές για να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα Κυριακή (06.03) ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
«Επί του παρόντος, ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20.000, έρχονται κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σύμφωνα με τον Κουλέμπα, «πολλοί άνθρωποι απεχθάνονται τη Ρωσία» εδώ και χρόνια, αλλά δεν τολμούσαν να της αντιταχθούν. «Όταν οι άνθρωποι είδαν ότι οι Ουκρανοί μάχονται, ότι δεν κατεβάζουν τα χέρια, αυτό τους ώθησε να πολεμήσουν», πρόσθεσε.
Αν και δήλωσε ότι «κατανοεί την ανάγκη να πολεμήσουν», ο Κουλέμπα επανέλαβε ότι είναι «πιο σημαντικό» να λάβει η Ουκρανία «πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια» από τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως «για την αντιαεροπορική άμυνά της».
Η «λεγεώνα των ξένων» στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου την ίδρυση μιας «διεθνούς λεγεώνας» ξένων μαχητών που θα βοηθήσουν στην άμυνα απέναντι στη Ρωσία.
Οι εθελοντές καλούνται να απευθυνθούν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες όπου βρίσκονται. Η Δανία έδωσε το «πράσινο φως» στους πολίτες της να ενταχθούν σε αυτή τη «λεγεώνα», όπως και η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.
Ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας, ναύαρχος Τόνι Ράντακιν, είπε σήμερα ότι είναι «παράνομο και ανώφελο» να πάνε οι Βρετανοί να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Εικόνες καταστροφής από το σημείο της σύγκρουσης με την νταλίκα
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα αλλάζει τακτική λόγω απωλειών - Στρέφεται σε αεροπορικές επιθέσεις
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.