- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ουκρανία: Ο Πούτιν δηλώνει ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις
Διάλογος μόνο αν ικανοποιηθούν όλα τα ρωσικά αιτήματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις.
Τη δικιά του θέση για τη συνομιλία Πούτιν - Σολτς έδωσε στη δημοσιοτητα το Κρεμλίνο, γνωστοποιώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ανοιχτός σε διάλογο με την Ουκρανία, μόνο όμως αν ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ότι ελπίζει ότι η Ουκρανία θα λάβει μια «λογική και εποικοδομητική» θέση κατά τον επόμενο γύρο συνομιλιών, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ουκρανική πλευρά, καθώς και με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Όλαφ Σολτς ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν το Κίεβο και τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για καταστροφές που πραγματοποίησε η Μόσχα «χονδροειδή προπαγάνδα».
«Οι πληροφορίες για τους υποτιθέμενους βομβαρδισμούς του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων δεν είναι παρά χονδροειδή προπαγάνδα».
Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και Κίεβο έχει διεξάγει δύο γύρους συνομιλιών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από οκτώ ημέρες σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο και μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία για την ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.
Ουκρανία - Σολτς σε Πούτιν: Σταματήστε τώρα την εισβολή
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ηγετών, ο Γερμανό καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, αναφέρει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Σολτς κάλεσε επίσης τον Πούτιν να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα περαιτέρω συνομιλίες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική καγκελαρία, ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τη διεξαγωγή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρούν στον νότο οι Ρώσοι (Live)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.