- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ουκρανία: Ο Πούτιν δηλώνει ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις
Διάλογος μόνο αν ικανοποιηθούν όλα τα ρωσικά αιτήματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις.
Τη δικιά του θέση για τη συνομιλία Πούτιν - Σολτς έδωσε στη δημοσιοτητα το Κρεμλίνο, γνωστοποιώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ανοιχτός σε διάλογο με την Ουκρανία, μόνο όμως αν ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ότι ελπίζει ότι η Ουκρανία θα λάβει μια «λογική και εποικοδομητική» θέση κατά τον επόμενο γύρο συνομιλιών, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ουκρανική πλευρά, καθώς και με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Όλαφ Σολτς ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν το Κίεβο και τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για καταστροφές που πραγματοποίησε η Μόσχα «χονδροειδή προπαγάνδα».
«Οι πληροφορίες για τους υποτιθέμενους βομβαρδισμούς του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων δεν είναι παρά χονδροειδή προπαγάνδα».
Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και Κίεβο έχει διεξάγει δύο γύρους συνομιλιών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από οκτώ ημέρες σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο και μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία για την ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.
Ουκρανία - Σολτς σε Πούτιν: Σταματήστε τώρα την εισβολή
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ηγετών, ο Γερμανό καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, αναφέρει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Σολτς κάλεσε επίσης τον Πούτιν να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα περαιτέρω συνομιλίες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική καγκελαρία, ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τη διεξαγωγή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρούν στον νότο οι Ρώσοι (Live)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.