Κοσμος

Ουκρανία: Χάρτες με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ρώσων

Ποιες περιοχές βρίσκονται υπό πολιορκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδοφράγματα στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδοφράγματα στο Κίεβο © EPA/ ZURAB KURTSIKIDZE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές επιχειρήσεις στα ουκρανικά εδάφη - Αναλυτικά οι χάρτες.

Για ένατη ημέρα τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την πολεμική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (24/02) από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις: Bόρεια, νότια και ανατολική.

Σύμφωνα με το BBC τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, ωστόσο παρατηρείται επιβράδυνση των επιχειρήσεων στο Κίεβο. Ακολουθεί χάρτης που δείχνει πόσο έχουν εισχωρήσει στα ουκρανικά εδάφη οι ρωσικές δυνάμεις.

xartis.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία – Η μάχη για το Κίεβο

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Κίεβο από τα βόρεια, αν και η πρόοδος επιβραδύνθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Την Πέμπτη, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι το ρωσικό κονβόι που κατευθυνόταν προς την ουκρανική πρωτεύουσα είχε ακινητοποιηθεί λόγω «σταθερής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικής βλάβης και συμφόρησης».

xartis1.jpg

H πρωτεύουσα έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές επιθέσεις από αέρος.

Την Τρίτη, ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν κατά του τηλεοπτικού πύργου στο Κίεβο, σκοτώνοντας πέντε άτομα και αποκλείοντας ορισμένες εκπομπές.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι επιθέσεις από τα βόρεια

 

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Τσερνίχιφ, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, αλλά αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση και η πόλη παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας.

voreia-xartis.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση από τα ανατολικά

 

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, έχει αντιμετωπίσει έντονους αεροπορικούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

anatolika.jpg

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση από τα νότια

 

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Μικολάγιφ στη Μαύρη Θάλασσα έχει σταματήσει, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίρ Ζελένσκι, λίγη ώρα αφού οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει ότι ο στρατός της Ρωσίας εισήλθε στην πόλη.

notos.jpg

«Νιώθουμε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη μελλοντική προοπτική της επίθεσης του εχθρού, πιστεύω ότι θα σταματήσει και σε άλλες περιοχές», επεσήμανε ο στρατιωτικός σύμβουλος Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται ότι εισήλθαν στη Χερσώνα το βράδυ της Τρίτης, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τη νότια πόλη το πρωί της Τετάρτης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτης με τις προσφυγικές ροές

 

Από την έναρξη της εισβολής, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άμαχοι έχουν τραπεί σε φυγή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής.

Οι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα προς γειτονικές χώρες στα δυτικά, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Μολδαβία.

xartis-roes.jpg

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ