- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει - Αναμένονται άλλες παραλλαγές
«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει καθώς αναμένονται και άλλες παραλλαγές, λέει η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.
Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν, δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού.
«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Σουαμινάθαν σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Φάουτσι: Έρχεται το τέλος της «πλήρους» πανδημίας
Ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης προέβλεψε, μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times ότι ο συνδυασμός εμβολιασμών, θεραπειών και προηγούμενης μόλυνσης θα κάνει σύντομα τον ιό «πιο διαχειρίσιμο», ωστόσο δεν έκανε λόγο για ενδημική φάση του κορωνοιού.
Παράλληλα, δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα τεθεί τέλος σε όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
Ο Άντονι Φάουτσι περιέγραψε ένα σενάριο στο οποίο τα τοπικά τμήματα υγείας θα διαχειρίζονται τον ιό και όχι κεντρικά η κυβέρνηση Μπάιντεν. «Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση του Covid-19, από την οποία σίγουρα βγαίνουμε, αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Θα υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο μέλλον και τους εμβολιασμούς ο Φάουτσι εξήγησε ότι δεν πιστεύει ότι κάθε Αμερικανός θα χρειαζόταν τακτικά ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για να κρατήσει μακριά τον ιό. «Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε. «Αλλά αν είστε ένα υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστική δόση μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια», ανέφερε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πύραυλοι Blue Sparrow και η τεχνολογία που δυσκολεύει την αναχαίτισή τους
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στο Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση
Οι ΗΠΑ βύθισαν πλοίο με drone, μπαράζ χτυπημάτων του Ιράν σε χώρες του Κόλπου
«Η σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια τους»
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιστροφή του τραμπισμού πιέζουν την Ευρώπη να ορίσει τη δική της στρατηγική και αξιακή κατεύθυνση.
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.