- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Ο Nord Stream 2 στο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ο αγωγός δεν έχει τεθεί σε λειτουργία
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, περιλαμβάνεται στο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.
«Επεξεργαζόμαστε πακέτο ισχυρών κυρώσεων» μαζί με τους δυτικούς μας συμμάχους, που καλύπτει πολλούς τομείς «περιλαμβανομένου και του Nord Stream 2», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στην γερμανική βουλή ξεκαθαρίζοντας τη θέση του Βερολίνου ως προς το θέμα έπειτα από τους γερμανικούς δισταγμούς των τελευταίων εβδομάδων.
Η γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία συμμετέχουν οι Σοσιαλδημοκράτες, που τάσσονται υπέρ μίας συμφιλιωτικής προσέγγισης με την Μόσχα, και οι Πράσινοι με τους Φιλελεύθερους, υποστηρικτές της σκληρότερης γραμμής απέναντι στην Ρωσία, είχε υιοθετήσει αντιφατικές θέσεις σε σχέση με τον αγωγό.
Ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς έκανε λόγο για «ιδιωτικό σχέδιο» το οποίο δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται με πολιτικά ζητήματα, αλλά στην συνέχεια έκανε λόγο για την συμφωνία αρχών ανάμεσα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον που προβλέπει ότι, σε περίπτωση ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, το σχέδιο του αγωγού θα παγώσει.
Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 , ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της Βαλτικής, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, έχει ολοκληρωθεί. Αλλά η άδεια λειτουργίας του έχει μπλοκαριστεί από την γερμανική ρυθμιστική αρχή για νομικούς λόγους.
Σχετικά με την ένταση για την Ουκρανία, η Αναλένα Μπέρμποκ επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη επικέντρωσης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με στόχο την αποκλιμάκωση με την Μόσχα.
«Οσο μιλάμε, τόσο δεν μιλούν τα όπλα», δήλωσε από το βήμα της Μπούντεσταγκ.
Το Βερολίνο δέχεται έντονη κριτική για τη θέση που έχει υιοθετήσει απέναντι στην Μόσχα, που κρίνεται υπερβολικά ήπια. γερμανική κυβέρνηση αρνείται να αποστείλει όπλα στο Κίεβο, αντίθετα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία, και χρειάσθηκε πρόσφατα να παύσει τον αρχηγό του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, που υποστήριξε με δηλώσεις του την ρωσική θέση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.