Κοσμος

O Kάμινγκς «καρφώνει» τον Τζόνσον για το «αμαρτωλό» πάρτι

«Τον είχαμε προειδοποιήσει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mπορις Τζονσον και Ντόμινικ Κάμινγκς
Mπορις Τζονσον και Ντόμινικ Κάμινγκς © EPA Pool

Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είχε προειδοποιηθεί για την εκδήλωση της 20ής Μαΐου 2020.

Ο Κάμινγκς ισχυρίζεται ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου και ο ίδιος προσωπικά είχαν πει στον ιδιαίτερο γραμματέα του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, ότι η συνάθροιση της 20ής Μαΐου στην Ντάουνινγκ Στριτ έπρεπε να ακυρωθεί.

 

που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του Πρωθυπουργού μετά από την αποπομπή του από την Ντάουνινγκ Στριτ το Νοέμβριο του 2020,

 

Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον και πια εκ των πλέον σφοδρών επικριτών του προέβη σε αυτή την αποκάλυψη μέσω του ιστολογίου του και του λογαριασμού του στο Twitter. 

Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη προ ημερών για τη συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020 και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που αυτό έχει προκαλέσει, καθώς οι αντίπαλοι είπαν ότι έπρεπε να παραιτηθεί.

«Πήγα σε αυτόν τον κήπο ακριβώς μετά τις έξι, στις 20 Μαΐου 2020, για να ευχαριστήσω ομάδες προσωπικού προτού επιστρέψω στο γραφείο μου, 25 λεπτά αργότερα, για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου. «Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να τους είχα στείλει όλους πίσω μέσα».

Ο Τζόνσον θα αντιμετωπίσει άλλη μια δύσκολη εβδομάδα, με το μέλλον του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκεται σε αβεβαιότητα, εν μέσω των εξαγριωμένων αντιδράσεων για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Έξι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος έχουν ήδη καλέσει τον Τζόνσον να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για συγκεντρώσεις με αλκοόλ, με τη συμμετοχή του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, όταν η χώρα ήταν σε καθεστώς lockdown.

Πολλά Συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου αναφέρουν ότι έλαβαν εκατοντάδες email από τοπικούς ακτιβιστές και ψηφοφόρους που εξοργίστηκαν από τις αποκαλλύψεις για τα υποτιθέμενα πάρτι, μεταξύ των οποίων και ένα που έγινε τον Απρίλιο του 2021, το βράδυ πριν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' καθίσει μόνη στην κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου.

Κρίσιμη για το μέλλον του θα είναι η ετυμηγορία της ανώτερης δημόσιας υπαλλήλου Σου Γκρέι, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και γύρω από το Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί Τόρις λένε ότι θα αποφασίσουν μόνο όταν η Γκρέι δημοσιεύσει τα ευρήματά της, τα οποία μπορεί να είναι ήδη δοαθέσιμα αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από Sky News

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ