- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ για Όμικρον: Θα μολύνει πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους
«Καμπανάκι» από τον διευθυντή του Οργανισμού για την Ευρώπη
Προειδοποίηση ΠΟΥ: Η «Όμικρον» θα μολύνει περισσότερο από τον μισό ευρωπαϊκό πληθυσμό τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.
Την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.
«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες», πρόσθεσε.
Υβριδικό εμβόλιο κατά της Όμικρον από την Pfizer
Νωρίτερα όπως έγινε γνωστό η Pfizer σχεδιάζει ένα υβριδικό εμβόλιο που θα συνδυάζει την αρχική σύσταση με μια φόρμουλα που θα θωρακίζει τον οργανισμό τόσο έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού όσο και απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια συνεδρίου της JP Morgan για την υγεία, το βράδυ της Δευτέρας, η αμερικανική εταιρεία παράλληλα με τις εν εξελίξει έρευνες, εξετάσει και νέες υβριδικές φόρμουλες για εμβόλιο κατά της Όμικρον προκειμένου να καταλήξει ποια είναι η καλύτερη προς εφαρμογή.
Ο Μπουρλά άλλωστε είχε εξηγήσει και στους επενδυτές μιας άλλης τράπεζας, της Goldman Sachs, ότι «θα έχουμε σίγουρα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της Όμικρον. Το ερώτημα είναι αν θα το χρησιμοποιήσουμε ή όχι. Προχωράμε ολοταχώς, και παρόλο που δεν έχω δει τα εργαστηριακά δεδομένα αυτή τη στιγμή, με βάση όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι θα έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την Όμικρον μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε υποθέσει: τέλη Μαρτίου. Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα αν θα το χρειαστούμε πραγματικά από τον Απρίλιο και μετά. Είμαστε βέβαια ότι θα είναι εκεί και ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό και ότι θα είμαστε σε θέση να το παραγάγουμε μέσα στο έτος σε δισεκατομμύρια, όχι εκατομμύρια δόσεις. Αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει αυτή η ανάγκη ή άλλες, γιατί ήδη βλέπω πολλές άλλες παραλλαγές να εμφανίζονται μετά την Όμικρον…».
Εκτιμάται ότι η Pfizer θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο να απευθυνθεί στις ρυθμιστικές αρχές για αδειοδότηση του τροποποιημένου της εμβολίου ώστε αυτό να περάσει κατόπιν στην αγορά, η δε παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης η Pfizer μαζί με την BioNTech μελετούν εκδοχές του εμβολίου με υψηλότερες δόσεις και αξιολογούν τα διαφορετικά αποτελέσματα αυτών.
Ο κ. Μπουρλά επανέλαβε, τέλος, ότι η εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη της τεχνολογίας mRNA σε άλλους θεραπευτικούς τομείς όπως ο καρκίνος και σπάνιες ασθένειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύτηκε
Το δικαστήριο έκρινε την εταιρεία υπεύθυνη για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ της 45χρονης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.