Κοσμος

Βραζιλία: Η στιγμή που βράχος σε φαράγγι καταπλακώνει σκάφος

Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι - Το συγκλονιστικό βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
brazilia-braxos-faraggi.jpg

Στη Βραζιλία κατέρρευσε τμήμα σε φαράγγι, με βράχο να καταπλακώνει σκάφη σε λίμνη. Στους 7 οι νεκροί. Τα συγκλονιστικά βίντεο στα social media.

Τραγικός είναι ο απολογισμός στη Βραζιλία, όπου κατέρρευσε τμήμα σε φαράγγι, με τους βράχους να καταπλακώνουν σκάφη με επιβάτες σε λίμνη. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 7, ενώ υπάρχουν και τρεις αγνοούμενοι.

Σε συγκλονιστικό βίντεο που ανέβηκε στα social media, φαίνεται η στιγμή που ένας τεράστιος βράχος έχει αποκολληθεί από το φαράγγι στη Βραζιλία και «εξαφανίζει» τα σκάφη. Σε νοσοκομεία της χώρας βαριά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί 9 άνθρωποι.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε το Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022 σε λίμνη που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, όλα έγιναν σε μια στιγμή. Ο πελώριος βράχος έχει αποκολληθεί από το φαράγγι και πέφτει πάνω στα πλεούμενα. Επικρατεί πανικός. Στα βίντεο ακούγονται ανθρώπινες κραυγές. Στη λίμνη Φούρνα (πολιτεία Μίνας Ζεράις) έσπευσαν διασώστες.

Terrible tragedy in Brazil

Δύτες αναζητούν αγνοούμενους στη Βραζιλία μετά την κατάρρευση στο φαράγγι

Σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες Αρχές, αγνοούνται τρεις άνθρωποι. Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν αγνοούμενους χάρη στα κινητά τους τηλέφωνα. Στη λίμνη έχουν αναπτυχθεί και δύτες, οι οποίοι συνεχίζουν να επιχειρούν.

Αρκετοί τραυματίες υπέστησαν κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Άλλοι 23 άνθρωποι χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες.

Τα βίντεο που δημοσίευσε ο Μπολσονάρου για την τραγωδία στη Βραζιλία 

Ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, που μοιράστηκε κάποια από τα βίντεο του δυστυχήματος στη λίμνη όπου αποκολλήθηκε βράχος σε φαράγγι, αναφέρθηκε στην επιχείρηση διάσωσης που οργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό.

Αφού έκανε λόγο για «καταστροφή», γνωστοποίησε ότι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού έσπευσαν επιτόπου και μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη Βραζιλία σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος στο φαράγγι. Το Σάββατο (8/1) υπερχείλισε τάφρος σε μεταλλείο σιδήρου 300 χιλιόμετρα ανατολικότερα από τη λίμνη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο η εθνική οδός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ