Κοσμος

Hulk: Μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα κόμικ εξήντα ετών

Το σπάνιο αντίτυπο εκδόθηκε το 1962

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Incredible Hulk: Μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα κόμικ εξήντα ετών
Incredible Hulk © Publisher's Weekly/Τwitter

Ένα κόμικ 60 ετών με τον Incredible Hulk πλειοδοτήθηκε έναντι 490.000 δολαρίων

Ένα σπάνιο αντίτυπο του Incredible Hulk το οποίο εκδόθηκε το 1962 και πέρασε στα χέρια συλλέκτη από την Comic Connect πωλήθηκε έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων. 

Το κόμικ πωλήθηκε σε άριστη κατάσταση (σχεδόν άθικτο), στη σχετική κλίματα που τίθεται για τις δημοπρασίες εντύπων. «Αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του Ηulk είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, λόγω του φθηνού χαρτιού που χρησιμοποιείτο και επειδή μουτζουρώνεται το γκρι χρώμα στο εξώφυλλο», δήλωσε ο Vincent Zurzolo από την Comic Connect. «Η αξία των vintage κόμικ συνεχίζει να ανεβαίνει», προσέθεσε ο ίδιος.

Στο κόμικ αποτυπώνεται η προέλευση του δημοφιλούς ήρωα: ο επιστήμονας Δρ. Bruce Banner εκτίθεται σε τοξικές ακτίνες γάμμα και έπειτα μετατρέπεται στον Hulk κάθε φορά που θυμώνει.

Την πρώτη φορά που μετατρέπεται στον Hulk έχει γκρι χρώμα, το οποίο και άλλαξε όταν η Marvel ανέλαβε την απεικόνιση του χαρακτήρα στη δεύτερη έκδοση. Ο λόγος που επιλέχθηκε το πράσινο χρώμα ήταν η δυσκολία εκτύπωσης του γκρι στην ίδια απόχρωση σε όλες τις σελίδες.

Mε πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ