Κοσμος

Πρώτος νεκρός από μετάλλαξη Όμικρον σε ΗΠΑ - Κυρίαρχη η παραλλαγή

Ανεμβολίαστος στο Τέξας με υποκείμενα νοσήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός στις ΗΠΑ με προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό
Υγειονομικός στις ΗΠΑ με προστατευτικό εξοπλισμό για τον κορωνοϊό © EPA

Πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ από τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή κορωνοϊού στην επικράτεια.

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό από τη μετάλλαξη Όμικρον. Ειδικότερα, υγειονομικοί αξιωματούχοι στην πολιτεία Τέξας γνωστοποίησαν πώς ο ασθενής είχε μολυνθεί από τη συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού.

Ο θάνατός του οφείλεται σε επιπλοκές της Covid-19, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε από τις αρχές στην κομητεία Χάρις. Ο ασθενής που πέθανε, ήταν 50 χρονών, ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίζεται σε πάνω από το 73% των νέων κρουσμάτων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2021. Το γεγονός αυτό την καθιστά κυρίαρχη στην αμερικανική επικράτεια.

Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Οι θάνατοι από επιπλοκές της Covid-19

Οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο σε συνολικές μολύνσεις Covid-19 όσο και σε θύματα. Ειδικότερα, από την έναρξη της πανδημίας τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει τα 52.059.667. Την ίδια στιγμή οι νεκροί ασθενείς από επιπλοκές της Covid-19 ανέρχονται σε 828.836.

Υπενθυμίζεται πως ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι η μετακίνηση τα Χριστούγεννα θα οδηγήσει σε περισσότερα νέα κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική και εξαπλώνεται γρηγορότερα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ