Κοσμος

Αυξάνονται οι νοσηλείες με μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία

Έρχονται νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στη Βρετανία
Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτατα στη Βρετανία © EPA/NEIL HALL

Στη Βρετανία ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον μπαίνουν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα μέτρα.

Η μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία εξαπλώνεται ταχύτατα, με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία ασθενών με τη συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού να αυξάνονται. Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 250 ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ.

Στη συνέχεια, ωστόσο, επιχείρησε να ανασκευάσει, επισημαίνοντας ότι οι νοσηλείες με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μικρότερες. Ο Ράαμπ επανέλαβε ότι η νέα παραλλαγή του ιού μεταδίδεται ταχύτατα, γι' αυτό και απαιτούνται νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά.

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει νέα μέτρα στη Βρετανία

Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται αλλαγές με το Covid Pass, το οποίο θα είναι πλέον απαραίτητο για την είσοδο σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους. Παράλληλα, μπαίνει όριο στους θαμώνες σε εστιατόρια και παμπ.

Επιπλέον, κάθε στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να κάνει υποχρεωτικά ένα rapid test καθημερινά τις επτά πρώτες ημέρες από την πρώτη διάγνωση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πάντως, με τα νέα μέτρα στη Βρετανία για τη μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, με δεκάδες βουλευτές των Τόρις να δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ