- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στη Βρετανία ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον μπαίνουν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει νέα μέτρα.
Η μετάλλαξη Όμικρον στη Βρετανία εξαπλώνεται ταχύτατα, με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία ασθενών με τη συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού να αυξάνονται. Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 250 ασθενείς με μετάλλαξη Όμικρον νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ.
Στη συνέχεια, ωστόσο, επιχείρησε να ανασκευάσει, επισημαίνοντας ότι οι νοσηλείες με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μικρότερες. Ο Ράαμπ επανέλαβε ότι η νέα παραλλαγή του ιού μεταδίδεται ταχύτατα, γι' αυτό και απαιτούνται νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά.
Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει νέα μέτρα στη Βρετανία
Προς αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται αλλαγές με το Covid Pass, το οποίο θα είναι πλέον απαραίτητο για την είσοδο σε χώρους με πολύ κόσμο, όπως γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους. Παράλληλα, μπαίνει όριο στους θαμώνες σε εστιατόρια και παμπ.
Επιπλέον, κάθε στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να κάνει υποχρεωτικά ένα rapid test καθημερινά τις επτά πρώτες ημέρες από την πρώτη διάγνωση.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πάντως, με τα νέα μέτρα στη Βρετανία για τη μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, με δεκάδες βουλευτές των Τόρις να δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς με τη μετάλλαξη Όμικρον.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.